Microproducts
Image default
Beauty en verzorging

Wat doet bepanthen creme?

Soms is een bepaalde huidverzorgende crème nodig om de huid te herstellen. Bepanthen Verzorgende Crème bevat dexpanthenol, een stof die helpt bij het natuurlijk herstelproces van de huid. De crème hydrateert en verzacht de huid én ondersteunt het huidherstel. Daarnaast geeft de zachte crème een verfrissend gevoel en trekt snel in. Dit maakt de crème gemakkelijk uit te smeren. De hoge concentratie dexpanthenol is uniek voor Bepanthen. Het kan helpen bij het voorkomen van kleine huidirritaties, zoals schrale plekjes, droge en jeukende huid. Let wel op: Bepanthen is niet bedoeld om open wondjes mee te behandelen. Gebruik in dat geval een andere soort bepanthen crème of -zalf.

Bepanthen tattoo creme

Bepanthen is ook geschikt voor het verzorgen van een tattoo. De crème helpt bij het voorkomen van kleine huidirritaties en ondersteunt het natuurlijk herstelproces van de huid, zodat jouw tattoo er mooi uit blijft zitten. Let wel op: breng de crème niet rechtstreeks op de tattoo aan, maar dep het met een schone doek in. Gebruik Bepanthen dagelijks totdat je tattoo geheel is genezen.

Welke ingrediënten bevat bepanthen?

De werkzame stof in bepanthen is dexpanthenol. Dit is een provitamine, dat wil zeggen: een stof die in het lichaam wordt omgezet in vitamine B. Dexpanthenol helpt bij het natuurlijk herstelproces van de huid. Daarnaast bevat bepanthen ook water, vaseline en lanoline alcohol. Deze ingrediënten hydrateren de huid en maken de crème gemakkelijk uitsmeren.

Bepanthen verkrijgbaar als crème en zalf

Bepanthen is verkrijgbaar als crème en zalf. De structuur van beide producten is hetzelfde, alleen de vorm is anders. De crème is dunner van structuur dan de zalf, waardoor het makkelijker uitsmeert. Bepanthen zalf wordt vaak gebruikt bij kleine huidirritaties op plekken die moeilijk te bereiken zijn met de crème, zoals in de neus of oren. Kortom: bepanthen helpt bij het natuurlijk herstelproces van de huid en is daarom geschikt voor verschillende soorten huidirritaties.