Microproducts
Image default
Beauty en verzorging

Mooi haar dankzij keratine

Je haar is een belangrijk onderdeel van je look, maar het is soms lastig om het steeds goed te verzorgen. Haar kan droog, statisch en pluizig worden als het niet goed verzorgd wordt. Dit wil natuurlijk iedereen vermijden, dat kan door een goede haarverzorging.

In haarproducten wordt de stof keratine gebruikt, dit is een lichaamseigen proteïne dat onder andere in je haar, huid en nagels zit. De stof zorgt ervoor dat ze krachtig en flexibel blijven. Natuurlijk keratine is een veelzijdige stof, het kan zowel zacht, zoals in haar, of hard zijn, zoals in de hoeven van dieren.

Keratine beschermt en herstelt ons haar, daarom wordt het dus vaak aan verzorgingsproducten toegevoegd. Natuurlijk haar is voor 95% uit keratine gemaakt. Maar deze hoeveelheid neemt af door alles wat we doen om ons haar in de plooi te krijgen: föhnen, verven, stijlen, krullen… De verzorgingsproducten met keratine vervangen de verloren keratine en herstellen en voeden het haar zodat het weer zacht en mooi wordt.

Aangezien keratine een populair gegeven is geworden in de schoonheidsindustrie wordt de term soms gebruikt als verkoopmiddel ookal zit er geen keratine in het product, door het checken van de ingrediëntenlijkt kan je er zeker van zijn dat de stof ook effectief in je product zit.

Een andere optie voor mooi haar is een keratine behandeling. Deze behandeling met de lichaamseigen stof zorgt ervoor dat beschadigd haar in no time weer mooi, zacht en handelbaar is en geeft een langdurig effect. Het is geschikt voor elk haartype, ongeacht van de conditie van je haar of of het chemisch behandeld is. Het is een effectieve behandelijk voor allerhande beschadigd haar eender welke omstandigheden, denk aan haar dat na de vakantie beschadigd is door de zon, de zee en chloorwater, geverfd, gepermanent of gestijld haar of gewoon haar dat van nature weerbarstig en pluizig is… Iedereen kan ermee geholpen worden.

Meer weten : bezoek de bron