Microproducts
Image default
Beauty en verzorging

Oplossingen voor een migraineaanval

Drie miljoen Nederlanders leiden aan migraine en iedere dag hebben ruim 70.000 mensen een migraineaanval. Migraine is niet zo maar een hoofdpijn, maar een hele hevige vorm. Migraine ontstaat door neurale prikkelingen die na een plotse tijdelijke vernauwing, een verwijding van bloedvaten tot gevolg heeft. Wanneer je aan migraine leidt kan je vaak slecht tegen fel licht en hard geluid. Er zijn een heel aantal kenmerken verbonden aan een migraineaanval, maar deze verschillen ook weer per persoon. Doordat dit een hevige aanval is, is het voor veel mensen belangrijk dat hier ook wat aan gedaan kan worden. Hieronder zullen een aantal behandelingsmethoden worden aangegeven. Het is wel belangrijk om te weten dat voor iedereen niet altijd alles helpt, dit verschilt heel erg per persoon.

Allereerst zijn er natuurlijk een aantal geneesmiddelen. Een paracetamol is vooral geschikt voor lichte aanvallen en bij zwaardere aanvallen kan je bijvoorbeeld ibuprofen gebruiken. medische hulpmiddelen kunnen een oplossing zijn in sommige gevallen, maar ook een hart- en longoperatie. Dit is het geval wanneer je een klein gaatje tussen de boezems van het hart hebt, dan wordt deze dicht gemaakt. Als je dit niet hebt, dan kan de migraine er ook niet door komen en zou dit in ieder geval niet kunnen. Een andere nieuwere methode is botox tegen migraine, dit is vooral geschikt voor mensen die een chronische vorm van migraine hebben. Bij deze behandeling wordt het voorhoofd en de frons behandeld met botox, de botox werkt gemiddeld drie maanden.

Botox kan dus ook voor medische doeleinden worden gebruikt en komt daardoor ook steeds positiever in het nieuws. Een goedkope botox behandeling is ook mogelijk, maar het is natuurlijk wel een cosmetische ingreep en zal natuurlijk niet voor een tientje kunnen worden uitgevoerd. Het is ook altijd handig om even bij de huisarts langs te gaan en te vragen wat hij denkt dat zal kunnen helpen tegen de migraineaanvallen.

Meer weten : bezoek de bron