Microproducts
Image default
Beauty en verzorging

Waarom wel of geen zonnepanelen?

Veel mensen zijn in de afgelopen jaren overgestapt op zonnepanelen. Er zijn vier grote voordelen aan zonnepanelen. Je kunt er veel geld mee besparen en verdienen. De waarde van je woning gaat omhoog. Je bent niet meer afhankelijk van leveranciers en je kunt gebruik maken van duurzame groene stroom die altijd beschikbaar is. Hieronder wordt meer verteld. 

Je gaat veel geld besparen op je energierekening, omdat je deze energie nu zelf op kan wekken. Op lange termijn leveren zonnepanelen best wat geld op. Zelf opgewekte zonnen energie hoeft niet afgerekend te worden bij de leverancier. Gemiddeld gaan zonnepanelen ongeveer 25 jaar mee. Na ongeveer 10 jaar zou je ze terugverdiend moeten hebben. Hierna kan je dus nog 15 jaar lang genieten van gratis energie. Als je meer energie opwekt dan dat je verbruikt, kan je het tegen een vergoeding terug laten stromen in het netwerk. De zonnepanelen prijs ligt ongeveer rond de €60,- per stuk.  

De waarde van uw woning stijgt als je zonnepanelen op je dak hebt liggen. Dit komt omdat de volgende bewoner minder maandlasten hoeft te betalen. De opbrengst zonnepanelen zorgt er voor dat ze minder geld kwijt zijn aan hun energiekosten.  

De nadelen zijn dat het erg lang duurt voordat je ze hebt terugverdiend en dat het dus een aardige investering is. Ook zien de panelen er niet erg aantrekkelijk uit. Het maakt je woning een minder mooie uitstraling hebben. Het onderhoudt kost ook best veel geld en je moet ook nog eens de meterkast aanpassen en ruimte maken op zolder. Als je serieus overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk dat je zo veel mogelijk informatie verzameld over de panelen en dat je je goed laat informeren over de kwaliteit er van. Dit voorkomt een hoop risico’s die anders voor hele dure gevolgen kunnen zorgen.  

Meer weten : bezoek de bron