Microproducts
Image default
Beauty en verzorging

Met de sauna handdoek als geschenk is het extra genieten voor de wellness liefhebber

Bijna niets is zo ontspannend in het koude jaargetijde als een bezoek aan de sauna. Regelmatig saunabezoek bevordert niet alleen het geestelijk welzijn, maar ook de gezondheid. Een gepersonaliseerde sauna handdoek eventueel met bijbehorende badjas is gegarandeerd uniek en een bijzondere blikvanger in elke sauna. Je kiest je lievelingskleur voor de stof, het biesje om het geheel extra uniek te maken en het lettertype dat je het meeste aanspreekt. Op die manier creëer je zonder al teveel moeite, je eigen sauna handdoek of badjas. Een handdoek die extra groot is en daardoor ook geschikt voor langere mensen zorgt voor een lekker comfortabel gebruik. Doordat de handdoek én de badjas gepersonaliseerd worden, zijn beiden direct terug te vinden.

Een uniek geschenk

Geschenken op het gebied van wellness en recreatie zijn altijd erg populair geweest. Des te mooier als je het cadeau uniek kunt maken door het te personaliseren. Met zo’n uniek stuk maak je je geliefde gegarandeerd blij. Of het nu voor Kerstmis, een verjaardag, een jubileum, Valentijnsdag, Moederdag of gewoon tussendoor is als bewijs van liefde of vriendschap. De ontvanger zal verrukt zijn. Bekijk deze sauna handdoek.

Wat maakt een saunabezoek zo waardevol?

Het regelmatig bezoeken van een sauna zorg voor de verbetering van de temperatuurregeling van het lichaam. Dit is een van de belangrijkste functies van het lichaam. Regelmatige saunabezoeken helpen om dit “af te stellen”. Dit is zo belangrijk omdat de temperatuurregeling ook andere centrale systemen van het lichaam beïnvloedt, namelijk het afweersysteem en het hart- en vaatstelsel. Deze worden ook positief beïnvloed door saunasessies.

Thermostress

Het lichaam wordt in de sauna verwarmd, maar niet van binnenuit, zoals bij koorts, maar van buitenaf. Hierdoor wordt vooral de buitenste “schil” van het lichaam aangetast. Dit valt onder een stress die kunstmatig wordt opgewekt door de sauna, de thermostress. Dit zorgt er onder meer voor dat alle regulatiemogelijkheden van het lichaam ook hierdoor worden waargenomen. Onder meer worden de bloedvaten verwijd. Na de saunagang zullen deze zich weer sluiten. Zo worden de vaten bij elke saunabeurt “getraind”. Het hoeft niet altijd een uitstapje te zijn naar de externe, grote sauna voor meerdere personen. Kleine sauna’s voor twee of zelfs maar één persoon werken op dezelfde manier. Sauna’s kunnen nu ook in eigen badkamer worden geïntegreerd zonder visueel opdringerig te zijn. Eenprima  idee voor een wellness thuis.