Microproducts
Image default
Beauty en verzorging

Wat te doen voor een betere huid

Het komt hierop neer: bewerkte voedingsmiddelen die vaak veel verzadigde vetten en enkelvoudige koolhydraten, zoals suiker, bevatten, worden door je lichaam snel afgebroken, wat leidt tot pieken in je bloedsuikerspiegel. Deze reactie is er de oorzaak van dat je huid negatief reageert wanneer je te veel van deze voedingsmiddelen eet. Vergeet niet dat je huid het grootste orgaan van je lichaam is en dat het verbonden is met alles wat je eet. Vermijd dus ontstekingsbevorderend, suikerrijk of verzadigd vetrijk voedsel zoals wit brood, snoep, gefrituurd voedsel, ijs, vruchtensap, pasta, ketchup, roomkaas, jam, pizza, suiker (wit en bruin), verpakte snacks en frisdrank.

We hebben al vastgesteld dat er een verband bestaat tussen wat je eet en hoe je huid eruit ziet. Net zoals het dagelijks drinken van meer water kan helpen om je huid en nagels er beter uit te laten zien, kan het consumeren van te veel zuivel hetzelfde negatieve effect hebben. En hoewel het meeste bewijs hiervoor anekdotisch is en afhangt van de reactie van je lichaam op zuivelproducten, is er zeker een kans dat het je huid nog slechter maakt. Om het zekere voor het onzekere te nemen, hou je het best bij die 8-10 glazen water die je dagelijks drinkt en probeer je minder of geen zuivelproducten te eten.

Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat wanneer het over dieet en huid gaat, het woord “dieet” een beperking van het aantal calorieën of vetten impliceert. In werkelijkheid verwijst dieet naar alles wat je consumeert. Of je jezelf nu als gezondheidsbewust beschouwt en aandacht besteedt aan wat je eet, of de neiging hebt om te snoepen en te eten wat er in de buurt is, ongeacht de voedingswaarde, je dieet heeft elke dag invloed op je huid. De overtuiging dat wat je eet niets te maken heeft met hoe je huid eruit ziet, is net zo vals als een nepnieuwsbericht.

We weten allemaal dat regelmatige lichaamsbeweging belangrijk is voor de gezondheid van onze longen en ons hart, maar wist je dat het ook kan helpen om je huid er stralender uit te laten zien? Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop lichaamsbeweging kan helpen om je huid er beter uit te laten zien, is het gebruiken van korean skincare zoals COSRX. Wanneer je lichaam beweegt tijdens een workout, werkt je hart harder om het bloed efficiënt naar elke hoek van je lichaam te pompen – dit is waarom lichaamsbeweging de gezondheid van je hart verbetert. Maar als je klaar bent, heeft je hart zijn vermogen vergroot en kan het gemakkelijk bloed naar je huid pompen terwijl je rust, waardoor je een warme gloed krijgt. Een verhoogde bloedstroom helpt ook essentiële voedingsstoffen aan de huid te geven, zoals vitaminen, mineralen en voedingsstoffen, terwijl schadelijke gifstoffen worden verwijderd.

 

https://kocosmo.nl/