Microproducts
Image default
Woning en Tuin

Het beste matras kopen? Let dan hierop!

Het beste matras kopen? Let dan hierop!

Het Beste matras kopen is mogelijk, maar dan moet je wel op een aantal dingen letten. Het belangrijkste is om op het draaggewicht te kennen. Iemand die 100 KG weegt raden we eerder aan om een matras te nemen van 120 KG als een van 80 KG. Je hebt immers altijd wel van die periodes dat het gewicht een beetje op en neer gaat. Als je over het maximale gewicht heen gaat dan merk je al snel dat het matras deuken gaat krijgen. Voor de mensen die veel last hebben van spier of rugpijn raden wij een ventilerend matras aan. Als je graag op je rug slaapt dan is het ook verstandig om meerdere lagen te nemen. Deze geven namelijk een perfecte ondersteuning. 

Als je op je zij slaapt dan is het juist weer verstandiger om voor een zachte vulling te kiezen. Ook kan het verstandig zijn om voor meerdere comfortzones te kiezen. Vaak is dit door heel het matras, maar soms ook op specifieke gedeelten. Zo heb je de beste ondersteuning wanneer je een slechte heup hebt of gewoon hard met je hoofd op bed wil kunnen liggen. Als je veel zweet dan is het het beste om te kiezen voor een vochtdoorlatend matras. Soms is het voordelig om een matras te kopen inclusief nieuwe bedbodem. Als je bed al tientallen jaren oud is dan wil je ook een keer wat nieuws. Vaak betaal je dan in verhouding een stuk minder voor het matras.

Kies voor het best geteste product

Het is verstandig om te kiezen voor een matras met het kaartje best getest. Dit is namelijk al door velen als prettig ervaren tijdens het bingen van een serie of het slapen. Het is dan ook echt wel iets waar je goed op moet letten, want gemiddeld doe je toch wel zo’n 10 jaar met een matras.