Microproducts
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor het verzorgen van droog haar en een gevoelige hoofdhuid

Droog haar en een gevoelige hoofdhuid

Droog haar en een gevoelige hoofdhuid kunnen lastig zijn om mee om te gaan. Je haar zit niet mooi en het voelt futloos aan. Daarnaast heb je ook nog last van een geïrriteerde hoofdhuid. Het is een hele vervelende combinatie. Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om ze te verzorgen en te verzachten. Hier zijn een paar tips voor het verzorgen van droog haar en een gevoelige hoofdhuid.

 

Gebruik een goede shampoo en conditioner

Je kunt niet zomaar elke shampoo of conditioner gebruiken. De ene hydrateert niet genoeg en in de andere zitten weer te veel chemicaliën, waardoor je last krijgt van je hoofdhuid. Gebruik een zachte shampoo en conditioner die hiervoor bedoeld zijn. Je kunt er ook voor kiezen om apart een shampoo droog haar en apart een shampoo bar gevoelige hoofdhuid te gebruiken. Kies in ieder geval voor producten die speciaal zijn ontwikkeld voor droog en gevoelig haar, en vermijd producten met alcohol of sulfaten, die het haar kunnen uitdrogen.

 

Pas op met warmte

Een van de redenen dat je haar uitdroogt en dat je hoofdhuid gaat irriteren is dat je te weinig vocht vasthoudt. Warmte is daar een grote oorzaak van. Probeer het gebruik van warmte apparaten te beperken. Het gebruik van stijltangen, krultangen en föhns kan het haar nog verder uitdrogen en irritatie veroorzaken aan de hoofdhuid. Als je ze toch gebruikt, zorg dan dat je een beschermende spray gebruikt om het haar te beschermen tegen de hitte.

 

Neem regelmatig haarmaskers

Je haar en hoofdhuid hebben gewoon iets meer verzorging nodig dan dat anderen hebben. Het is daarom verstandig om 1-2 keer per week een verzachtend haarmasker te nemen. Een haarmasker kan het haar en de hoofdhuid helpen herstellen en verzachten. Probeer een masker te kiezen met natuurlijke, hydraterende ingrediënten zoals kokosolie, arganolie of honing. Hierdoor is je haar en hoofdhuid beter gehydrateerd en minder droog.

 

Borstel je haar regelmatig

Het is ook verstandig om regelmatig je haar te borstelen. Borstelen helpt om de bloedcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren en het haar beter te verdelen over de hoofdhuid, wat kan helpen om droogte te verminderen. Gebruik een zachte borstel of een grove kam om het haar te borstelen, en begin bij de puntjes en werk naar boven toe.

 

Draag je haar los

Tot slot is het beter om je haar los te dragen. Probeer het dragen van strakke staarten, krultangen en elastieken te vermijden, aangezien dit kan leiden tot droogheid en irritatie van de hoofdhuid. Als je haar strak zit, wordt er eigenlijk constant aan getrokken. Hiervan kan je hoofdhuid gaan irriteren en je haar kan gaan breken. Laat je haar in plaats daarvan los hangen of gebruik een zachte elastiek of speld om het op te steken.