Microproducts
Image default
Auto’s en Motoren

De voor- en nadelen van Citroën Berlingo

Je hebt een nieuwe job en een van de voordelen in het pakket is dat je een auto van de zaak mag leasen. Je baas zweert bij het merk Citroën en aangezien je werk wel een bestelauto vereist, mag je dus rond gaan rijden in een Citroën Berlingo. Je werkgever geeft je ook de kans om de bestelauto ook buiten de werkuren te mogen gebruiken. Dan is de vraag natuurlijk of je de Citroën Berlingo leasen wilt voor privaat gebruik. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van dit type auto?

De voordelen

Wie denkt aan een Citroën Berlingo denkt aan ruimte. Een handige auto om mee naar de IKEA te gaan bijvoorbeeld, want er kan er wel veel in. Ook goed om te hebben staan op de oprit als je ‘s ochtends je zoon of dochter naar school wilt brengen, maar ‘s avonds geen tijd hebt om hij of zij terug op te pikken. Dan zet je gewoon de fiets in de laadruimte zodat je kind na school gewoon terug kan fietsen. Het grote voordeel van de Citroën Berlingo is dus dat het een grote auto is waar je op kunt bouwen en vertrouwen.

De nadelen

Als je deze bestelauto gebruikt voor buiten de werkuren, dan moet je er wel rekening mee houden dat dit niet de perfecte gezinsauto is. De Berlingo biedt plaats aan maximaal 3 personen. Als je partner een grote gezinsauto heeft, kan je de Berlingo sowieso gebruiken als tweede auto voor de bovenstaande redenen. Is dit echter niet het geval, dan is het niet aan te raden om de Berlingo ook buiten de werkuren te gebruiken. Houd er ook zeker rekening mee dat de Citroën Berlingo in de hoogste percentage klasse van de verplichte bijtelling valt.

Meer weten : bezoek de bron