Microproducts
Image default
Auto’s en Motoren

Zakelijk een elektrische auto leasen

Heb je een nieuwe auto voor je werk nodig? Misschien werk je in loondienst en moet jij regelmatig klanten bezoeken. Dan mag je soms van je manager een auto leasen. Daarmee kun je namelijk heel goed voor de dag komen. In de Westerse wereld brengt een auto status met zich mee. Uiteraard kan het ook zijn dat je een eigen bedrijf hebt en om die reden een auto wilt leasen. Als je gaat leasen dan kun je de keuze maken tussen een elektrische auto en een benzineauto. elektrische auto leasen zakelijk brengt in deze tijd veel voordelen met zich mee. In deze tekst zullen wij enkele voordelen bespreken.

 

Leasen past bij deze tijd

Een elektrische auto past helemaal bij deze tijd. De elektrische auto bestaat al een tijdje, maar tegenwoordig besluiten steeds meer mensen er eentje te leasen. Dit heeft dan weer als positief gevolg dat onze infrastructuur zich daar op inspeelt. Vroeger was het voor mensen met een elektrische auto bijvoorbeeld lastig om een laadpaal te vinden. Daar waren er nog niet veel van en dit beperkte de reismogelijkheden aanzienlijk. Tegenwoordig vind jij in vrijwel elk gebied in Nederland laadpalen en daardoor heb je nooit meer problemen met een lage accu. De elektrische auto’s van nu zijn ook weer een stuk geavanceerder dan de eerste elektrische auto’s die op de markt kwamen.

 

Een elektrische auto leasen bespaart geld

Met een elektrische auto kun je op verschillende manieren geld besparen. In de eerste plaats bespaar jij geld op de korte termijn. Het punt is namelijk dat je geen brandstofkosten hoeft te betalen. De fossiele brandstof wordt steeds duurder en daardoor is het minder aantrekkelijk om voor een benzineauto te gaan. Zeker wanneer je de auto veel gaat gebruiken voor je werk. Als je naar klanten gaat, dan leg je uiteraard veel kilometers af. Ook op de lange termijn kun je geld besparen met een elektrische auto. Het punt is namelijk dat je met een elektrische auto veel minder onderhoudskosten hebt. Een elektrische auto gaat namelijk minder snel kapot dan een benzineauto.

 

Belastingvoordelen bij zakelijke lease van een elektrische auto

De Nederlandse overheid stimuleert de bevolking om zo groen mogelijk te leven. Dit is ook belangrijk, want we hebben als land verschillende klimaatakkoorden ondertekend. Daarom kunnen mensen die groener gaan leven ook profiteren van verschillende belastingvoordelen. Dit geldt ook voor mensen die een elektrische auto leasen. Ze profiteren bijvoorbeeld van een lage bijtelling. Tegelijkertijd hoeven ze minder wegenbelasting te betalen. Met het oog op toekomst is het ook belangrijk om elektrisch te rijden. Er komen namelijk steeds meer gebieden waar benzineauto’s niet mogen rijden. Daarbij kun je denken aan verschillende grote binnensteden.