Microproducts
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van een lease auto

Het rijden van een lease auto biedt veel profijt. Het meest voor de hand liggende voordeel is het financiële gedeelte, want met een lease auto kom je nooit voor vervelende en onverwachte kosten te staan. Bovendien bespaar je je de aanschaf van een dure auto. Goedkoop auto leasen is voor velen al voldoende reden om voor lease te kiezen. Maar er zijn meer voordelen aan een lease auto. Zo rij je altijd in een nieuwe auto, en dat betekent ook dat je profiteert van de laatste technologie op het gebied van veiligheid. En wat dacht je van comfort? Ook op dat vlak geniet je bij een lease auto van de laatste ontwikkelingen. 

Wat zijn de nadelen

Je lease auto wordt aangeschaft door de leasemaatschappij en blijft dus ook in hun bezit. Je bent zelf dus geen eigenaar van de auto, waardoor je ook geen schadevrije jaren opbouwt. Als je van plan bent in de toekomst zelf een auto te gaan kopen en verzekeren, dan kan dit een nadeel zijn. Sommige leasemaatschappijen geven echter op verzoek wel een verklaring af waarin zij aangeven hoeveel jaren je schadevrij in een lease auto hebt gereden. Je kunt bij je leasemaatschappij navragen of dit mogelijk is. Ook is het verstandig om na te gaan hoe de regels zijn als je het lease contract tussentijds wilt opzeggen. 

Veilig en voordelig lease rijden

Met een lease auto rij je dus tegen een voordelig tarief in een nieuwe auto, waarbij je profiteert van de modernste technologische ontwikkelingen. Goedkoop auto leasen betekent rijden in een comfortabele en veilige auto, zonder dat je de hoge aanschafkosten zelf hoeft te betalen. Bovendien kun je vooraf berekenen hoeveel de auto je per maand zal kosten en heb je nooit meer onverwachte kosten aan je auto.

Meer weten : bezoek de bron