Microproducts
Image default
Auto’s en Motoren

Bedrijfsauto: leasen of kopen?

Ben je een ondernemer op zoek naar een nieuwe auto? Dan stel je je misschien de vraag of je beter kunt leasen of kopen. Waarmee je goedkoper uit bent, hangt van veel factoren af, zoals de leasemaatschappij, de looptijd van het contract en natuurlijk welke auto je wilt. Prijzen vergelijken kan online, maar er zijn nog andere voor- en nadelen verbonden aan beide methoden. Die zet dit artikel voor je op een rij, zodat je kunt beslissen wat voor jou de juiste keuze is. 

Zekerheid over je kosten bij bedrijfsauto leasen 

Het grote voordeel van leasen is dat je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van je auto. Je kunt bij het aangaan van het contract al incalculeren hoeveel maanden je welk bedrag kwijt bent aan je bedrijfsauto. Leasen brengt dus zekerheid met zich mee die een ondernemer goed kan gebruiken. Je hoeft niet ineens een groot geldbedrag paraat te hebben voor de aanschaf van je wagen, en je wordt niet verrast door kosten voor reparatie en onderhoud, die fors kunnen zijn. Uiteraard moet je bij het sluiten van het contract wel even goed opletten wat er wel en niet is inbegrepen. Is het vrij te rijden aantal kilometers te laag voor jouw gebruik, dan kun je toch nog bij moeten betalen. En hoe hoog is de afkoopsom als je het leasecontract wil beëindigen?

En verder?

Van een leaseauto ben je vanzelfsprekend geen eigenaar. Je kunt niet alles doen met de auto wat je wilt – denk aan veranderingen aanbrengen of uitlenen – maar hebt er ook de lasten niet van zoals de noodzaak tot verkopen als je een andere auto wilt. Met een leaseauto rijd je, afhankelijk van de looptijd van je contract, elk jaar tot elke vijf jaar in een nieuwe auto zonder dat je de vorige moet zien kwijt te raken.

Meer weten : bezoek de bron