Microproducts
Image default
Auto’s en Motoren

Een dashcam zorgt voor extra veiligheid

Een dashcam kopen kan om verschillende redenen vaak een best handige optie zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is vrijwel onmogelijk om erop te anticiperen. U weet echter wel dat het een ieder kan overkomen. Het is dus slim om altijd voorbereid te zijn. Uiteraard is het belangrijkste dat u er gezond vanaf komt, maar het kan ook zomaar zo zijn dat een ongeluk grote financiële schade met zich meebrengt. Om in deze situatie goed in uw recht te staan kan een dashcam kopen u enorm helpen. 

 

Waarom een dashcam kopen?

Een dashcam kopen is een slimme optie omdat u hiermee altijd beeldmateriaal hebt van bijvoorbeeld een ongeluk. De dashcam filmt ten alle tijden, in vrijwel ieder geval vanuit de voorruit en u kunt de beelden altijd terugkijken. Indien er sprake is van een ongeval is het vaak zo dat u uw onschuld moet bewijzen. Iemand met beeldmateriaal staat hierbij een stuk sterker in zijn of haar schoenen. Niet alleen het winnen van een eventuele rechtszaak, maar ook het krijgen van een goede schadevergoeding kan hierdoor een stuk makkelijker worden. Dan zijn er echter ook nog eens verschillende soorten dashcams met ieder zijn eigen voordelen. 

 

Verschillende voordelen dashcams

De ene dashcam is uitgebreider en kwalitatief beter dan de ander. Sommige dashcams beschikken over een 4K camera met dus een zeer goede beeldresolutie. Andere dashcams hebben handige functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zogenaamde G-sensor. De G-sensor zorgt dat als er een ongeluk is en dus een schok ontstaat, de beelden direct worden opgeslagen en veiliggesteld. Hierdoor kunt u altijd bij uw beelden. Sommige dashcams hebben ook parkeerfuncties. Dit houdt in dat ze ook als u geparkeerd staat en dus niet rijdt verder filmen. Deze beelden kunnen eventueel handig zijn als zich een bepaald incident afspeelt rondom uw auto. Wie incidenten op beeld heeft kan altijd een stuk makkelijker winnen in zaken en daarnaast kunnen er ook grote zaken worden opgelost.

Bezoek carcam.nl voor meer informatie.