Microproducts
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al jaren één van de meest bekende en voorkomende soorten raamdecoratie. Dit is niet zonder reden, rolgordijnen hebben vele voordelen, functies en eigenschapen, ook zijn ze beschikbaar in diverse maten, kleuren en transparanties. In veel huizen komen rolgordijnen voor, dankzij dit ruime en verschillende aanbod is dit ook mogelijk. Door al die varianten kan een rolgordijn aansluiten op iedere huisstijl. Deze blog gaat over rolgordijnen, ben je op zoek naar andere type raamdecoratie of wil je daar meer over weten? Kijk dan op de website van ilumio

 

Rolgordijnen voor iedere huisstijl

Rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, afmetingen en drie transparanties. Deze drie transparanties hebben elk weer andere eigenschappen en vervullen voor iedereen weerandere wensen. Dankzij deze verschillen kan een rolgordijn altijd aansluiten op de behoeftes en sfeer van een interieur

Rolgordijnen voegen echt wat toe aan je interieur, ze zijn erg veelzijdig en een verrijking van je huisstijl. 

 

Drie verschillende transparanties

Rolgordijnen worden aangeboden in een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. Verduisterende rolgordijnen zijn erg populair in slaapkamers, deze kunnen een ruimte volledig verduisteren en laten geen licht door. Dankzij deze verduisterende stof kun je genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust. Je hebt geen last van de zon die in de ochtend je slaapkamer binnen schijnt. 

Naast het verduisteren van een ruimte, hebben verduisterende rolgordijnen ook invloed op de temperatuur in huis. Tussen het raam en de dikke stof van het rolgordijn komt een stilstaande laag lucht, hierdoor wordt er een isolerende laag gecreëerd die de warmte tegen kan houden tijdens de warme zomermaanden. Dit scheelt weer het aankopen van een peperdure airco. 

 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn een perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken waardoor voorbijgangers niet bij je naar binnen kunnen gluren. Privacy is een belangrijk aspect in huis en speelt een grote rol. Daarom zijn lichtdoorlatende rolgordijnen erg populair aan de straatkant. Een groot voordeel van deze rolgordijnen is dat ze wel genoeg licht doorlaten. Op kantoor of in de woonkamer hebben lichtdoorlatende rolgordijnen een grote voorkeur. 

 

Transparante rolgordijnen zijn de derde variant die beschikbaar is. Wat het grootste kenmerk is van deze rolgordijnen dat je hier eenvoudig doorheen kijkt. Het is een transparante stof die ook veel licht doorlaat. Omdat je hier doorheen kunt kijken, geven deze rolgordijnen een open en ruimtelijke sfeer aan een woning. Heb je een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin? Dan zijn transparante rolgordijnen de perfecte keuze.