Microproducts
Image default
Woning en Tuin

De beste dingen om te doen bij een verhuizing

Inpakken en verhuizen is altijd een grote opgave. Maar het is ook heel leuk – vooral als je iets hebt om naar uit te kijken als je eenmaal bent ingeburgerd. Hier zijn vier leuke dingen om aan te denken als je naar je nieuwe huis verhuist 

Bepaal of je zelf verhuisd of je laat verhuizen

De eeuwenoude vraag: moet je zelf verhuizen of moet je je laten verhuizen? Aan de ene kant kan zelf verhuizen enorm bevredigend zijn. Je hebt elk aspect van de verhuizing in eigen hand, van het inpakken van je dozen tot het kiezen van de perfecte nieuwe woning. Aan de andere kant kan jezelf laten verhuizen ook zijn voordelen hebben. Je kunt zich ontspannen en iemand anders al het werk laten doen. Wat er komt kijken bij verhuizen is te lezen op de site allroundverhuizingen.nl. Uiteindelijk is het aan jou welke optie je kiest. Maar wat je ook kiest, zorg ervoor dat je voorbereid bent op veel veranderingen.

Begin pas met inpakken als je een plan hebt gemaakt

Het ergste aan verhuizen is niet het inpakken van al je spullen en het sjouwen naar een nieuwe locatie. Het zijn de weken (of zelfs maanden) van leven in chaos terwijl je langzaam, lukraak dozen inpakt zonder een echt plan of systeem. Als je binnenkort gaat verhuizen, bespaar jezelf dan wat hoofdpijn en hartzeer door de tijd te nemen om vooruit te plannen. Maak eerst een lijst van alles wat je moet inpakken, inclusief spullen die speciale zorg nodig hebben. Sorteer vervolgens je spullen in categorieën, zoals keukengerei, kleding, boeken, enz. Zo blijft je georganiseerd tijdens het inpakken en wordt het uitpakken veel gemakkelijker. En denk hierbij aan het volgende:

  • Label je dozen duidelijk en maak een lijst van wat er in elke doos zit
  • Pak de zwaardere spullen onderin en de lichtere bovenop
  • Gebruik kranten of noppenfolie om breekbare spullen te beschermen.

Geloof me, met een beetje planning kom je een heel eind als het op verhuizen aankomt. Wacht dus niet tot het laatste moment met inpakken – begin vandaag nog met een degelijk plan.

Neem regelmatig pauzes tijdens het inpakken

Inpakken is hard werken, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar er zijn enkele eenvoudige dingen die je kunt doen om het proces een beetje gemakkelijker voor jezelf te maken. Ten eerste, neem regelmatig een pauze. Het lijkt misschien alsof stoppen tijdens het inpakken het werk alleen maar langer maakt, maar geloof me – het is het waard. Je lichaam en geest hebben allebei een pauze nodig na een paar uur concentratie. Ten tweede, zorg ervoor dat je alle materialen hebt die je nodig hebt voordat je begint in te pakken. Er is niets erger dan beginnen in te pakken en je te realiseren dat je iets essentieels mist. Neem dus een paar minuten de tijd om alles te verzamelen voordat je begint – dat bespaart je tijd (en frustratie) op de lange termijn. Probeer ten slotte van het proces te genieten. Het is misschien niet leuk, maar het is een noodzakelijk onderdeel van de verhuizing. Haal dus diep adem en ga gewoon door – voor je het weet ben je klaar.

Zorg voor nieuwe sloten op je deur

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een nieuw huis betrekt, is de sloten op je deuren vervangen. Plan dit van te voren anders moet je gebruik maken van de slotenspoedservice.nl. Je weet immers niet wie er een sleutel heeft van je nieuwe woning. De vorige eigenaar, de makelaar, de vorige huurders… iedereen kan een kopie van de sleutels hebben. Het is dus het beste om het zekere voor het onzekere te nemen en nieuwe sloten voor je deuren te kopen. Je kunt een slotenmaker inhuren om het voor je te doen, of je kunt een nieuw slot kopen en het zelf installeren. Hoe dan ook, het is een goed idee om nieuwe sloten voor jew deuren te kopen zodra je een nieuw huis betrekt.

 

Hoewel verhuizen nooit leuk is, heb je nu hopelijk een beetje een idee van wat je kunt verwachten. Door mentaal voorbereid te zijn en te weten wat je moet doen, kun je de verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen. En vergeet niet, als het op enig moment te overweldigend of stressvol wordt, is er altijd professionele hulp beschikbaar. Wees dus niet bang om hulp te vragen – daar zijn ze tenslotte voor!