Microproducts
Image default
Bedrijven

Een luisterend oor

Iedereen heeft het weleens op een bepaald punt in zijn of haar leven: een lastige tijd waarin je te maken krijgen met teleurstellingen, moeilijke perioden en de tegenslagen die daarbij horen. Het kan natuurlijk gebeuren dat dingen gewoon niet zo lopen als dat je had gedacht of misschien wel had gehoopt. Het is dan snel gebeurd dat je in een negatieve spiraal terecht komt, en het kan dan erg lastig zijn om deze spiraal dan weer te moeten doorbreken. Gelukkig zijn er genoeg mensen die je kunnen helpen, ook op professioneel gebied zoals de psychologiepraktijk Delft.

We zitten allemaal weleens niet goed in ons vel, maar sommige mensen kunnen wel wat hulp gebruiken om hieruit te komen. Dat is ook helemaal niks om je voor te moeten schamen. Praten is namelijk ontzettend belangrijk om precies tot het punt te komen waar je het het alle moeilijkst mee hebt. Gelukkig kan je hiervoor terecht bij behandeling psycholoog Nootdorp. Het kan heel moeilijk zijn om jezelf uit zo’n spiraal te trekken, zonder te weten waar te beginnen. Voor je omgeving kan het ook moeilijk zijn om te helpen, als zij ook niet weten waar te beginnen en wat precies het probleem is. Maar bij een goede praktijk zal je altijd een luisterend oor vinden.

Waar het in het begin misschien nog wel wat moeilijk is om te praten, zal de psycholoog zijn of haar best doen om je echt op je gemak te stellen en te zorgen dat je met een goed gevoel weer weg gaat. Want nog meer dan een luisterend oor, kan een psycholoog ook samen met jou een stappenplan opzetten. Door het in stappen uit zetten van een plan is het makkelijker om tot een oplossing te komen en de negatieve spiraal te doorbreken en je weer goed in je eigen vel gaan voelen.

Meer weten : bezoek de bron