Microproducts
Image default
Financieel

Een flitskrediet kan af en toe handig zijn.

Over een flitskrediet met negatieve bkr.

Soms kan het de moeite waard zijn om even tijdelijk een flitskrediet af te sluiten. Dat kan zijn om een avondje te stappen, de telefoonrekening te betalen of om wat extra boodschappen te doen.

Een flitskrediet met een BKR registratie afsluiten is sinds de financiële crisis een stuk lastiger geworden.

Sinds de financiële crisis is het moeilijker geworden voor consumenten om geld te lenen. En al helemaal voor mensen die een achterstandscodering bij het bureau Krediet Registratie in Tiel hebben. Voor velen terecht, maar soms ook buiten je schuld om.

Op het moment dat je een melding hebt is het verkrijgen van een flitskrediet erg lastig. Een melding blijft doorgaans 5 jaar staan en in die tussen tijd kunt u best behoefte hebben aan een financiering.

Misschien voor een korte periode of zelfs een lange periode. De banken wijzen bij een achterstandsmelding direct een aanvraag af. Gelukkig zijn er aanbieders zoals die alsnog geld vertrekken, echter dan dient het bedrag onder de 500 euro te zijn.

Maar daarmee kun je toch weer even vooruit. Let wel op de vergoeding ligt veelal hoog. Maar daar staat wel tegenover dat je het geld snel ter beschikking staat.

Wat is een BKR codering?

De meeste mensen in Nederland hebben weleens met een lening te maken gehad. Bij het openen van een bankrekening bijvoorbeeld. Op het moment dat je daar ook rood op wilt staan, dan zal de desbetreffende bank altijd eerst checken bij het BKR.

Als je in het verleden niet altijd netjes op tijd betaald heb, dan is de kans groot dat je bij een negatieve BKR codering hebt. Daardoor kun je geen lening meer krijgen. Dit is natuurlijk altijd vervelend. Maar dit is niet anders. Op het moment dat je op internet zoekt naar dergelijke zoektermen. Dan weet je al wat er aan de hand is en zul je al bij meerdere banken geweigerd zijn.

Maar goed het duurt jaren voordat je van zo een codering af bent. Maar je hebt toch nu geld nodig. Op het moment dat je minder dan 500 euro leent, dan hoeft er niet getoetst te worden bij het BKR en kun je in aanmerking komen voor een snel goedgekeurde flitslening.

Snel een flitslening aanvragen?

Bij het aanvragen van een lening worden uw gegevens getoetst bij het BKR in Tiel. Het BKR registreert namelijk alle consumptieve kredieten, hypotheekachterstanden en telefoonabonnementen in Nederland. Ook als u denkt dat u er niet in staat, is dit meestal wel het geval.

Als u rood mag staan bij de bank, wordt dit namelijk ook gemeld bij het BKR. 

Ook houders van een credit card staan b.v. gemeld in het BKR. Dat uw gegevens bij het BKR gemeld zijn is dus niet erg. Het wordt pas erg als u coderingen krijgt.

Dit kunt u krijgen als u niet op tijd uw verplichtingen heeft voldaan of als er andere onregelmatigheden zijn geweest. 

Geldverstrekkers (dus ook bij hypotheken) toetsen o.a. uw betalingsgedrag bij het BKR. Als u bij het BKR bekend bent als een goede betaler heeft u dus een streepje voor op iemand die helemaal onbekend is bij het BKR. 

In het BKR staan alleen uw persoonsgegevens (en eventueel die van uw partner) en kredietgegevens. U kunt uw eigen BKR gegevens opvragen tegen een kleine vergoeding bij vrijwel alle banken. Kredietgegevens 
In CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) staat precies welk krediet of gsm-abonnement iemand op zijn naam heeft of had staan in Nederland. Het gaat alleen om kredieten. Een hypothecair krediet is in principe niet bij het BKR bekend. Deze wordt pas bij het BKR aangemeld als u langer dan 120 dagen een termijnbedrag niet hebt betaald. Andere betalingsverplichtingen zijn niet bij het BKR bekend. Het BKR verwerkt alleen die gegevens die nodig zijn om een beeld te geven van uw leen- en aflosgedrag.

Zo is bijvoorbeeld zichtbaar hoe hoog het geleende bedrag is, maar niet waarvoor u het gebruikt. 

In CKI komen de volgende kredietgegevens voor:


*het geleende bedrag of het bedrag dat u maximaal mag besteden


*het moment waarop het krediet ontstond


*de maand waarin volgens afspraak met de deelnemer het krediet volledig moet zijn afgelost. 


*de maand waarin het krediet daadwerkelijk is beëindigd. 


*de kredietsoort

*eventuele bijzonderheden gedurende de looptijd van het krediet.Voorwaarden gegevensverwerking 
Het BKR informeert over vrijwel alle flitskredieten of gsm-abonnementen die aan consumenten in Nederland zijn verstrekt. Deze worden bij het BKR gemeld volgens de BKR regels. *het krediet heeft een looptijd van tenminste drie maanden, 


*het geleende bedrag is minimaal € 500 en maximaal € 125.000, 


*het krediet is verstrekt aan een natuurlijk persoon.Met een natuurlijke persoon wordt een consument bedoeld, maar ook bedrijven waarbij de directeur/eigenaar hoofdelijk aansprakelijk kan worden gesteld. Bijvoorbeeld bij een éénmanszaak.

Meer weten : bezoek de bron