Microproducts
Image default
Bedrijven

Alles over aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Er zijn in totaal 22 verschillende aminozuren. Deze worden onderverdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Aminozuren bevatten stikstof en zijn hierdoor in staat om weefsel te vormen. Daarom kun je niet zonder aminozuren.

Essentiële en niet-essentiële aminozuren

De niet-essentiële aminozuren kunnen door jouw lichaam zelf worden aangemaakt. Een lichaam kan daarentegen geen essentiële aminozuren aanmaken. Dat kan een probleem zijn. De naam zegt het namelijk al, deze aminozuren zijn essentieel om te kunnen leven. Belangrijk is daarom dat je deze essentiële aminozuren binnen krijgt. Dit kan via voeding. Omdat aminozuren de bouwstenen zijn van eiwitten is het heel belangrijk voldoende eiwitten te consumeren.

Creatine

Creatine wordt bij mensen gemaakt in de lever en wordt gevormd uit drie soorten aminozuren: arginine, glycine en methionine. Creatine komt van nature voor in gewervelden en dus ook in de mens. Het is een organische stikstofverbinding. Creatine is medeverantwoordelijk voor de energievoorziening van spier- en zenuwcellen. Biefstuk en zoute haring bevatten veel creatine.

Supplementen

Wanneer je een slechte eter bent kan er een eiwit tekort ontstaan. Op dit moment ontstaat er dus ook een tekort aan aminozuren. Om te zorgen dat je alle essentiële aminozuren binnen krijgt, kun je deze innemen als supplement. Je lichaam is zelf in staat voldoende niet-essentiële aminozuren aan te maken. Hiervoor hoef je dus geen supplementen te slikken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een kast worden pakket.

Tijd van inname

Tijdens inspanning kunnen aminozuren worden omgezet in energie. Je kunt supplementen met aminozuren dus het beste voor of tijdens een training innemen. Kijk voor de hoeveelheid altijd op het etiket van de verpakking. Zorg er wel voor dat je jouw inname eiwitten niet alleen beperkt tot supplementen. Eet gedurende de dag ook eiwitrijke voeding. Het is niet nodig om zowel supplementen met eiwitten als supplementen met aminozuren in te nemen. Verdiep je daarom van tevoren goed in het soort supplement.

https://kossonutrition.nl/product/creatine-poeder/