Microproducts
Image default
Bedrijven

Tips voor een schone container

Huur je een container van een ander bedrijf voor je bedrijfsafval dan is het wel zo handig om de container schoon te houden. Een container huren in Hellevoetsluis of ergens anders in Nederland is tegenwoordig helemaal niet gek. Vooral wanneer het warm is kan afval gaan stinken en rotten en kan er zelfs ongedierte op afkomen. Dit is het laatste wat je wil bij je winkel- of bedrijfspand. Hoe hou je dan de container schoon? In deze blog geven we je tips.

 

Reinig de container

Als eerste is het goed om de container te reinigen. Een container huren in Hellevoetsluis, of een container in Barendrecht of ergens anders in Nederland is ook alleen een goed idee als je deze regelmatig reinigt. Dit hoeft niet wekelijks, maar af en toe eens een schoonmaakbeurt plannen is wel handig want het is immers niet je eigen container. Je kan dit gemakkelijk zelf doen. Gebruik een allesreiniger of groene zeep met een grote borstel of misschien zelfs wel een bezem. Spuit de container schoon met en slang en laat vervolgens het sopje met allesreiniger of groene zeep in de container lopen. Laat dit even intrekken en laat het daarna eruit lopen/

 

Voorkom luchtjes

Liever vieze luchtjes voorkomen? Dat kan makkelijk. Gooi een laagje baking soda of wat zuiveringszout op de bodem. Dit neemt alle luchtjes op zodat je container fris blijft ruiken. Heb je dat niet? Leg dan een oude krant op de bodem. Een krant absorbeert vocht, waardoor het afval niet op de bodem kan blijven plakken.

 

Handige plek

In de zomer kan de container beter in de schaduw staan om luchtjes te voorkomen en in de winter kan de container het beste binnen staan indien dat kan. Zo blijft je container droog bij regen en kan deze ook niet bevriezen.

 

Etensresten

Zomaar alles weggooien? Beter let je eerst even op. Laat zoveel mogelijk uitlekken voor je het weggooit. Om te voorkomen dat de restjes gaan rotten kun je deze eerst verpakken in oude kranten. Maak verpakkingen altijd zo goed als het kan schoon voordat je deze weggooit en haal de etensresten er altijd uit. Zo heb je geen voedselresten en voorkom je luchtjes of zelfs maden.

 

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-hellevoetsluis/