Microproducts
Image default
Hobby en vrije tijd

Drankenhandel Online

Een Drankenhandel is een bedrijf of particulier die voornamelijk drank levert aan horeca, bedrijven, scholen, sportverenigingen en instellingen. Bij drankenhandel hoeft het niet alleen maar alcoholische dranken te zijn, maar eigenlijk alle dranksoorten, dus ook frisdrank, energy, flesjes water, wijn, bier en sterke dranken horen bij dit plaatje. Meestal valt er met drankenhandel ook nog te onderhandelen over de prijs.

Frisdrank is een drank met koolzuur er in. het werd in 1956 bedacht door een reclamemaker, hij bedacht het woord voor koolzuurhoudende limonade, het wordt ook wel priklimonade genoemd. Tegenwoordig worden ook niet koolzuurhoudenede dranken, sportdranken en energydranken benoemd tot frisdranken.

Een sportdrank is een drank die snel de dorst lest van sportbeoefenaars en snel door het lichaam worden opgenomen. In sportdranken zit behalve water als hoofdzakelijke suikers met name glucose en maltodextrine, ook kunnen er nog mineralen, eiwit of vitamines aan zijn toegevoegd, dit is ideaal voor tijdens het sporten en kunnen snel worden opgenomen door samenstellingen van het drankje.

Energiedrank ook wel Energy drink genoemd is een drank die een stimulerende werking op mensen kan hebben. Er zijn twee soorten energiedrankjes: het zo gehete sportdrankje en drankjes die bedoeld zijn voor het verbeteren van fysieke en mentale prestaties. Er zitten veel suikers en cafeïne in energy drink, waardoor prestaties (kortdurend) worden verhoogd. Ook wordt het wel genomen als mensen nachts moeten werken, door de hoeveelheid cafeïne en suiker blijf je er ook nog eens langer van wakker.

Alcoholische dranken is een drank die alcohol (ethanol) bevat. Alcoholische dranken worden verkregen door gisting van suikerhoudende vloeistoffen uit: granen; wordt o.a. gebruikt voor bier en sake. Vruchten; zoals druiven voor wijn en melasse; voor diverse overige dranken. Dranken met minder dan 15% alcohol er in behoren tot licht- of laag-alcholische en worden zwak alcoholisch genoemd. Dranken met een hoger alcoholpercentage van 15% behoren tot de sterke drank. bij zwak alcoholische dranken moet je denken aan bier en wijn. Sterke drank is bijvoorbeeld whisky, cognac, rum, wodka en ook likeur. In Nederland mag alcohol sinds een paar jaar niet meer alcohol worden verkocht aan 16 jarige, nu mag het alleen nog aan 18 jarige en ouder worden verkocht, de identiteitskaart moet echter nog wel worden getoond tot 25 jaar. Sterke dranken zijn niet verkrijgbaar in supermarkten alleen bij slijterijen mogen deze worden verkocht, maar online te verkrijgen bij een Drankenhandel. In een supermarkt mogen wel andere alcoholische dranken van minder dan een alcoholpercentage 15% worden verkocht.

Meer weten : bezoek de bron