Microproducts
Image default
Bedrijven

Wonen in Katwijk

Gemeente Katwijk, niet te verwarren met Katwijk aan Zee, is een prachtige gemeente om te wonen. Katwijk is een kustplaats in de provincie Zuid-Holland en is na Den Haag de grootste badplaats van Nederland. Maar wat maakt Katwijk nou zo’n leuke woonplaats? Dat leest u in deze blog.

Katwijk

Het werd net al even genoemd. Katwijk wordt vaak verward met Katwijk aan Zee. Gek is dat niet, want Katwijk aan Zee is wel een onderdeel van Katwijk. Katwijk kent namelijk 5 kernen: Katwijk aan Zee, Rijnsburg, Katwijk-Noord, Katwijk aan den Rijn en Valkenburg. Deze 5 kernen hebben allemaal een eigen wijkraad. Katwijk is ontstaan aan de monding van de Oude Rijn en heeft momenteel ruim vijfenzestigduizend inwoners. Wist u dat Katwijk een gemeentewapen heeft? Dit gemeentewapen bestaat uit een zilveren schild met daarop een blauw Andreaskruis.

Waarom Katwijk

Katwijk, en dan voornamelijk de kern Katwijk aan Zee, is een redelijk toeristische gemeente. Dit houdt in dat er eigenlijk altijd wel iets te doen is in Katwijk. Wanneer u er altijd al van heeft gedroomd om dicht bij de zee te wonen is Katwijk de ideale woonplaats voor u. Naast het strand van Katwijk aan Zee is er nog veel meer natuur en recreatie. Zo liggen de Zuid- en Noordduinen, die behoren tot het Nationaal Park Hollandse Duinen, in Katwijk. Ook vindt u er het Valkenburgs meer, Landgoed de Pan van Persijn en zwembad Aquamar. Katwijk is naast met de auto of bus ook per boot bereikbaar en heeft een jachthaven in Rijnsburg en in Katwijk aan Zee. Het kent prachtige musea en monumenten en in de zomer vinden er diverse culturele activiteiten plaats.

Grofvuil Katwijk

De gemeente Katwijk is actief bezig met het scheiden van afval. Afval wordt gesorteerd en zowel het plastic tuinafval, papier, glas textiel en grofvuil in Katwijk worden gescheiden. Er zijn ondergrondse afvalcontainers, maar u kunt ook uw grofvuil in Katwijk laten ophalen. Hiervoor kunt een afspraak maken. Bent u van plan te verhuizen, of bent u aan het verbouwen? Dan kunt u er ook voor kiezen om voor het grofvuil in Katwijk een container te huren.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-katwijk/