Microproducts
Image default
Woning en Tuin

Tuin egaliseren tips

Er wordt veel gezocht naar tuin egaliseren tips omdat mensen zelf hun tuin willen egaliseren. Zelf een tuin egaliseren is echter vrij complex. Wanneer u zelf uw tuin wilt egaliseren bedenk dan goed hoe u dat gaat aanpakken. Wellicht is het uitbesteden van het werk een idee, maar dat kunt u zelf het beste beslissen. Om u op weg te helpen bieden wij u een paar handige tips voor het egaliseren van uw tuin.

De tuin leeghalen

Bij het egaliseren van uw tuin is het belangrijk dat de tuin leeg is. Ook het leeghalen van een tuin is een flinke klus, maar het is nodig. Om kosten te besparen kunt u de tuin het beste zelf leeghalen en niet uitbesteden. Bij een tuin met weinig complexiteit is dat ook prima mogelijk. Voor het leeghalen van een tuin heeft u meestal geen machines nodig. Een schep, een zaag en wat ander gereedschap is vaak al voldoende om in ieder geval een groot deel van de tuin leeg te halen.

Wanneer er in de tuin nog bomen staan die verwijderd moeten worden dan is het aan te raden om een boomverzorger of een hoveniersbedrijf in te huren. Het verwijderen van een boom is namelijk gevaarlijk werk en zal op een professionele manier moeten gebeuren. De boomstronk kunt u eventueel zelf verwijderen, maar wanneer een hoveniersbedrijf al bezig is dan kunt u het beste meteen de boom en de boomstronk laten verwijderen.

Zorg ervoor dat alles uit de tuin verwijderd is. Alles wat het egaliseren van de tuin kan belemmeren zal verwijderd moeten worden. Tot de takjes, stenen, stronken en struiken aan toe.

Markeer het deel van de tuin wat u gaat egaliseren

Om het goed overzichtelijk te houden is het belangrijk om het gebied te markeren wat u gaat egaliseren. Gebruik daarvoor stalen pinnen of houten plankjes en sla die in de grond. Verbind de paaltjes vervolgens met een koord en zorg dat de afstand tussen de grond en het koord overal gelijk is. U kunt daar het beste een meetkoord voor gebruiken.

Verrijk de grond met aarde en verdeel de grond goed

Omdat de tuin meestal geëgaliseerd wordt om bestrating of graszoden aan te leggen is het van belang om de juiste ondergrond te gebruiken. Meng de ondergrond met de nieuwe aarde en verdeel alles netjes. Zorg ervoor dat de grond overal weer even hoog is en druk de grond aan.

Laat de grond 48 uur rusten

Voordat de bestrating of de graszoden gelegd kunnen worden zal de grond 48 uur moeten rusten zodat de grond kan indikken. Wanneer u graszoden gaat leggen is het belangrijk om de grond vooraf nog even een beetje los te harken. Voor het leggen van bestrating is dat niet nodig.

Meer weten : bezoek de bron