Microproducts
Image default
Mode en Kleding

De Opkomst van de Trucker Cap

In de jaren 30 tot de jaren 70 van de vorige eeuw kregen truckers in amerika een standaard cap met een punt genaamd de “mechanic’s cap”. Dat is de ouderwetse trucker cap die we in de tegenwoordige tijd eigenlijk niet meer kennen. Aan de start van de jaren 80 werd de trucker cap geproduceerd zoals wij deze vandaag de dag kennen. De alom bekende “five piece cap”. Deze caps werden in die tijd bij benzinepompen in Amerika uitgedeeld door bedrijven als Mountain Dew, Shell oil of John Deere om zo hun producten aan de man te brengen. Dit was dus puur voor de marketing.

 

Het design van trucker caps is heel erg te vergelijken met het design van de standaard baseball caps. De voorzijde van de cap is licht gebogen en de cap bestaat uit zes onderdelen met een knopjes sluiting aan de achterzijde zodat de pet door alle soorten mensen gedragen kan worden. Petten worden vaak van katoen gemaakt, zoals bijvoorbeeld de typische baseball cap. Bij een trucker cap is dit net iets anders. De voorkant van het bovenste gedeelte is gemaakt van schuim en de rest is gemaakt van ademend plastic. Het gedeelte van schuim staat rechtop en is volledig stijf. Hierdoor is de voorkant van een trucker cap hoger dan de meeste baseball caps. De verstelbare achterkant zorgt er dus voor dat de pet door zo ongeveer iedereen gedragen kan worden.

 

De originele eerste lijn petten droegen praktisch altijd het logo van een groot Amerikaans bedrijf aan de voorkant op het schuimen gedeelte. Dit kon geprint zijn of door middel van een erop geborduurde patch. Deze Amerikaanse bedrijven hadden vaak klanten die vooral woonden in de agrarische gebieden. Tegenwoordig worden de petjes echt door iedereen gedragen. Je hebt ze inmiddels ook met allemaal verschillende afbeeldingen erop zoals dieren, mensen, vlaggen of camouflage. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden.

 

In de tegenwoordige tijd is de trucker cap een waar mode item geworden. Je ziet de pet terug bij eigenlijk alle soorten bevolkingen. Van BN’er tot de standaard fabrieks arbeider, Echt iedereen draagt ze vandaag de dag.

 

Meer weten : bezoek de bron