Microproducts
Image default
Gezondheid

Een ooglidcorrectie ondergaan

Bij het ouder worden wordt onze huid minder strak en stevig. Dat leidt tot rimpeltjes en huidplooien, maar voor sommige mensen komt daar nog iets vervelender bij: hangende oogleden. De huid boven de ogen gaat dan hangen wat ervoor kan zorgen dat het zicht gehinderd wordt en wat tot aanhoudende hoofdpijn kan leiden. Dat is natuurlijk vervelend. Wat kan je er dan tegen doen? Een ooglidcorrectie!

Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving aan de hangende oogleden. De ooglidcorrectie prijs ligt rond de 750 euro, maar daar kan variatie in zijn aangezien er goedkopere en duurdere klinieken zijn. Meestal krijg je voor een ooglidcorrectie geen vergoeding terug, omdat het nog vaak gezien wordt als een cosmetische ingreep. Wanneer er duidelijk sprake is van een medische oorzaak, kan het wel soms dat de zorgverzekeraar (een deel van) de kosten vergoed.

De operatie vind plaats onder plaatselijke verdoving en duur ongeveer een uur. Erna kan de patiënt meestal meteen naar huis. Bij thuiskomst is het belangrijk om de oogleden voldoende te koelen om de zwelling te verminderen en het ooglidcorrectie herstel te vergemakkelijken. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan. Meestal zijn die blauwe plakken en mogelijke zwellingen na twee weken grotendeels weer weggetrokken. Dan zijn ook de meeste mensen alweer aan het werk. Het ooglidcorrectie herstel wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, en bij lichte pijn worden er vaak pijnstillers zoals paracetamol aangeraden om verlichting te bieden. Aan een oogligcorrectie wordt er nauwelijks een litteken overgehouden. De hechtingen vallen weg in de huidplooi en gaan uiteindelijk vervagen tot dunne lijntjes die bijna onzichtbaar zijn. Een litteken heeft ongeveer een jaar nodig om volledig tot rust te komen. In die tijd moet het goed verzorgd worden en is het belangrijk dat de patiënt er niet mee in de zon komt of een goede zonnebril draagt.

Meer weten : bezoek de bron