Microproducts
Image default
Bedrijven

Nieuwe software voor bedrijven

Het is voor veel bedrijven vandaag de dag erg belangrijk om te moderniseren omtrent de interne gang van zaken. Bepaalde gewoonten binnen de dagelijkse gang van zaken willen zij graag doorbreken en dan ook vervangen. Het was vroeger vaak zo dat alle gewerkte uren van het personeel in een Excel bestand werden genoteerd ter administratie. Hierbij was het natuurlijk van groot belang dat dit allemaal secuur gebeurde zodat iedereen precies kreeg uitbetaald waar zij recht op hadden.

 

Gelukkig hebben we in de tegenwoordige tijd apps voor op de mobiele apparaten die het allemaal veel makkelijker maken voor de werknemers en werkgevers. Er is een urenregistratie app ontwikkeld waarmee je online alle uren kunt bijhouden van alles en iedereen binnen het bedrijf. De werknemer voert in deze applicatie zijn of haar uren in en dan is het aan de werkgever om deze gewerkte uren goed te keuren zodat HR de uitbetaling kan regelen. Het werken met deze app is voor alle mensen binnen de organisatie, werkgever en werknemer, veel makkelijker. Je kunt ook meldingen krijgen van de applicatie zodat je nooit vergeet om je uren in te voeren. Af en toe heeft een organisatie zijn loonadministratie extern uitbesteed aan een andere organisatie, in dit geval kan er via de app ook contact gelegd worden met de externe organisatie.

 

Veel bedrijven werken tegenwoordig ook met bepaalde soorten detachering software. Met deze speciale software kunnen organisaties op een gemakkelijke manier detacheringsbureaus benaderen om op die manier nieuw personeel te werven die binnen het bedrijf aan de slag kunnen. Er zijn voor een bedrijf altijd meerdere redenen om met detacheerders in zee te gaan. Het gaat hierbij vaak om vervanging van iemand die ziek is of met zwangerschapsverlof is. Het kan ook zo zijn dat je bepaalde korte projecten binnen de organisatie hebt waarbij je maar voor een kortere periode mensen nodig hebt. Het kan af en toe best wel lastig zijn om met een gedetacheerde te werken. Iemand die gedetacheerd zit bij een bedrijf is vaak niet bekend met de cultuur en de normale gang van zaken binnen het bedrijf. Dit kan nog af en toe problemen opleveren aan het begin van de detacheringsperiode. Het komt gelukkig niet vaak voor en de gedetacheerde weet zich over het algemeen gauw aan te passen aan het bedrijf.

 

Meer weten : bezoek de bron