Microproducts
Image default
Bedrijven

Overal ramen

Ramen, waar zouden we toch zijn zonder onze wonderbaarlijke ramen? In de middeleeuwen moesten we het stellen zonder ramen, met een hoop kou en tocht, maar ook juist meer ongewenste warmte. Ook boden die huizen natuurlijk ook amper bescherming tegen regen en sneeuw, dus vaker waren dit soort huizen gewoon helemaal dicht, niet echt goed voor de ventilatie natuurlijk. Tegenwoordig hebben we gebouwen zoals wolkenkrabbers die bijna alleen maar van glas zijn en ons goed kunnen beschermen tegen de invloeden van het weer en toch heel stevig zijn. Glas laat licht door en beschermt ons tegen zon, regen, sneeuw, hagel etc. Met de komst van glas en dus ramen konden de openingen in huizen natuurlijk ook direct groter worden gemaakt.

Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen mogelijk op het gebied van glas. Vroeger was glas enkelzijdig en handgemaakt. Dat was natuurlijk arbeidsintensief en daarom ook duurder. Bovendien was het ook kwetsbaar en verre van doorzichtig. Tegenwoordig wordt bijna al het glas in fabrieken gemaakt en dat is de kwaliteit natuurlijk ook ten goede komen. Bovendien kan nu vaak gekozen worden voor dubbelzijdig glas, waardoor je nog meer bescherming geniet en waardoor het ook minder kwetsbaar is. Bovendien kan tegenwoordig ook gekozen worden voor een glas dat ook nog eens geluiddempend is en daardoor nog meer voordeel te bieden heeft.

Een raam repareren is daarom tegenwoordig gelukkig ook niet meer zo’n kostbare aangelegenheid. Het glasschade herstellen kan vaak in een kwestie van tijd worden gedaan. Het is wel handig om van te voren even goed na te gaan of je wel verzekerd bent voor ruitschade, want een raam repareren kan helaas ook nog weleens duur uitvallen. Maar aan de kant, waar zouden we zijn zonder onze ruiten? Dat af en toe repareren nemen we dan ook maar voor lief erbij natuurlijk.

 

Meer weten : bezoek de bron