Microproducts
Image default
Bedrijven

Kwaliteit of kwantiteit op papier

We printen allemaal wel eens iets. We printte ons eerste werkstukje op de basisschool af met een logge, piepende en schurende machine in zwart wit en printen tegenwoordig familiefoto’s, concerttickets en rapporten af op de nieuwste kabel printer, met allemaal extra functies. Toch staat de wereld van het printen, de drukwerk wereld, onder druk. Hiermee wordt niet de particuliere printer bedoeld, maar juist het zakelijke gedeelte van de drukwerk industrie. De oorzaak hiervoor is de toegenomen concurrentie tussen de verschillende drukkers.

Er is geen duidelijke aanleiding voor de toename aan drukkers, maar het zou te maken kunnen hebben met het feit dat promotie via geprinte media iets populairder lijkt te zijn geworden en bovendien is het aantal nieuwe bedrijfjes hard gegroeid en juist zij maken vaak gebruik van geprinte media zoals flyers om zichzelf te promoten. Maar deze concurrentie leidt wel tot dalende prijzen en het feit dat veel printers moeite hebben om zich staande te houden. Ook wordt er wel eens geklaagd over de kwaliteit van de gemaakte printjes.

Dit komt omdat de verschillende printshops niet alleen verschillende prijzen hanteren, maar verschillende services aanbieden zonder dit duidelijk te vermelden. Zo maken veel goedkope prijsvechters gebruik van PMS, een tweekleurig-systeem, terwijl anderen een duurder en moderner systeem met volle kleuren gebruiken, namelijk CMYK. Ook de service zelf is erg verschillend. Sommigen verwachten een mailtje met de ontwerpen en verwachten dat je deze vervolgens aan het einde van de dag komt ophalen, terwijl er ook bedrijfjes zijn die meedenken, helpen ontwerpen, alles bij jou afleveren en bovendien er niet vies van zijn om iets over te doen indien dit nodig is.

Natuurlijk kan je ook alle mogelijke problemen vermijden en het heft in eigen hand nemen. Alles wat je nodig hebt is een degelijke printer, dus kijk vooral ook de andere oplossingen bij KBA Metronic.

Meer weten : bezoek de bron