Microproducts
Image default
Meubels

Loungestoel vs. Fauteuil, welke is meer ontspannend?

Loungestoel vs. Fauteuil, welke is meer ontspannend?

Het inrichten van de woonkamer kan een uitdagende bezigheid zijn. Het kan voor je moeilijk zijn om het ideale meubel te kiezen dat comfort en een mooie uitstraling tegelijk biedt. Wanneer je een online meubelwinkel bezoekt of de showroom bezoekt, realiseer je je misschien dat er veel soorten stoelen voor de woonkamer zijn. Afgezien van de bankstel, moet je mogelijk een ontspanningsstoel en accentstoel toevoegen. Wat voor stoel kies je? Van de duizend stoelopties die beschikbaar zijn in de winkel, kun je de keuzes verkleinen door een fauteuil of ligstoel te selecteren. Zowel loungestoelen als relaxfauteuils zijn er in verschillende uitvoeringen. Je vindt bijvoorbeeld een chaise longue, een clubfauteuil en een sta op stoel. Welke stoel kan jou dan het ultieme comfort bieden? Onderstaande uitleg helpt je bij het kiezen van de beste relaxstoel.

Alles wat je moet weten over loungestoelen

Loungestoel wordt beschouwd als een relaxstoel. Deze stoel kan niet achterover leunen. Het heeft echter een permanente liggende positie. Je kunt de positie van deze stoel dus niet aanpassen. Deze eigenschap onderscheidt de fauteuil van een relaxfauteuil. De belangrijkste functie van de fauteuil is voor vrije tijd en ontspanning. Ligstoelen bestaan ​​uit vele soorten stoelen. Zo kies je eenvoudig een fauteuil met een unieke uitstraling om je woonkamer mee te decoreren. Voorbeelden van de ligstoelen zijn traditionele klassieke fauteuils, chaise longues, fauteuils, clubfauteuils en fauteuils. Er zijn ook loungestoelen beschikbaar voor gebruik buitenshuis. Je kunt bijvoorbeeld ligstoelen aan het zwembad naast je zwembad plaatsen.

Alles wat je moet weten over een fauteuil

Een ander populair type relaxfauteuil is een fauteuil. De relaxfauteuil heeft een rugleuning die versteld kan worden. Het heeft ook een voetensteun die omhoog kan worden gebracht. Moderne ligstoelen hebben een lendensteun en een verstelbare rugleuning. Sommige stoelen zijn uitgerust met een ingebouwde voetensteun of een extra voetenbankje. Als we het over comfort hebben, is de fauteuil de winnaar. Omdat de stoel verstelbaar is, kun je hem in elke gewenste positie zetten. Bovendien hebben sommige ligstoelen extra functies zoals massage, warmte en trillingen. Ook is de fauteuil verkrijgbaar op verschillende onderstellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een relaxfauteuil met een glider, rocker of draaivoet. Op deze manier kan de stoel rustgevende bewegingen geven om het comfort te verhogen.

Welke is het beste?

Nu begrijp je het verschil tussen loungestoelen en ligstoelen. Om te bepalen welke stoel het beste is, moet je je afvragen hoe je de stoel gaat gebruiken en hoeveel budget je hebt. Omdat ligstoelen veel extra functies bieden, zal de prijs duurder zijn dan loungestoelen. De keuze voor een relaxfauteuil is voordelig als je een relaxfauteuil nodig hebt die ook gezondheidsvoordelen biedt. De geavanceerde functies van de relaxfauteuils stellen je in staat om diverse klachten te voorkomen en op te lossen. Het kan bijvoorbeeld rugpijn en spierpijn oplossen. Maar als je alleen een stoel nodig hebt voor vrijetijds- en accentmeubels, kun je beter een fauteuil kiezen.