Microproducts
Image default
Electronica en Computers

Industrieën die gebruik maken van 3D printen

3D-printen transformeert vele industrieën, met behulp van dit vrij nieuwe technologie kunnen we nu materialen printen wat eerder niet mogelijk was. Omdat 3D-printen verschillende soorten materialen laag voor laag kan opbouwen op basis van een computermodel zijn de mogelijkheden in veel industrieën eindeloos. In dit artikel gaan we een paar branches af die gebruik maken van deze technologie.

1. Luchtvaart

3D-printen heeft veel kansen opgeleverd in de luchtvaart, met veel grote namen die de technologie in hun voordeel gebruiken. De technologie wordt steeds vaker ingezet om onderdelen van vliegtuigen te printen. Niet alleen is het vaak goedkoper, maar de geprinte materialen zijn ook vaak lichter.Bedrijven die 3D printen al inzetten voor de luchtvaart moeten uiteraard wel het juiste 3d filament gebruiken. Deze industrie is veel aan het testen met 3D-printen maar zal in de toekomst van en zeker veel gebruik maken van 3D-printen. Het is

2. Zorg

Hoewel 3D printers nog steeds niet alle organen met levend weefsel en functionerend vaatstelsel kunnen afdrukken, is de medische revolutie in 3D-printing al in beweging, wat wereldwijd talloze voordelen oplevert voor artsen en patiënten. 3D-printen is een steeds belangrijker wordende aanwinst voor artsen, waardoor ze tijd kunnen besparen en precisie in hun werk kunnen krijgen voor een veel beter resultaat voor de patiënten. De zorgsector is de perfecte voorbeeld van wat de potentie van 3D-printen nou is. In toekomst zullen veel patiënten kunnen worden geholpen doormiddel van 3D-geprint weefsel en protheses.

3. Defensie

Nog een sector dat enorm veel potentie heeft is de defensie. Voor het leger zou 3D-printen productie logistieke problemen kunnen verminderen door de bouw van kwalitatief hoogwaardige prototypen te maken. Doormiddel van 3D-print technologie kun je op een snelle manier de productie van deze objecten versnellen. De Amerikaanse marine is bijvoorbeeld van plan om zijn schepen en vliegdekschepen in drijvende fabrieken te veranderen met behulp van 3D-printers. Het doel is om enkele van de benodigde onderdelen of apparatuur aan boord te kunnen maken zonder te moeten wachten op vaak onvoorspelbare en gevaarlijke bevoorradingen op zee.

 

Meer weten : bezoek de bron