Microproducts
Image default
Electronica en Computers

Ben je op zoek naar een nieuwe printer? Beste printer 2019!

Beste printer 2019

Er is helaas niet één beste printer, die voor iedereen het beste is om te gebruiken. Het is sterk afhankelijk van wat je print en hoe veel je de printer gebruikt, om een keuze te kunnen maken voor een geschikte printer. Wij hebben echter onderzoek gedaan naar wat voor ons de beste printer is voor huis-tuin-en-keukengebruik. Hiervoor hebben we naar enkele categorieën gekeken.

–          Printtechnologie

–          Functionaliteiten

–          Kosten van de cartridges

–          Kosten van aanschaf

Printtechnologie

Er zijn momenteel twee verschillende printtechnologieën die veel worden gebruikt in consumentenprinters. Dit zijn de inkjet-printers en de laserprinters. Inkjet-printers maken gebruik van vloeibare inkt om te printen. Deze vloeibare inkt wordt in druppels als het ware op het papier geschoten door inktkanalen die in de printkop van de printer zitten. Deze printkop is zeer belangrijk bij inkjet-printers, zonder of met beschadigde printkop kan er niet geprint worden. Laserprinters maken geen gebruik van vloeibare inkt, maar van tonerpoeder. In deze laserprinter zit een laserstraal die de drum van de printer laadt met statische elektriciteit. Het document dat je wilt printen wordt met deze laser op de drum geprojecteerd, waardoor de toner op exact de juiste locatie blijft hangen op de cilinder. Dit wordt daarna overgedragen op het papier.

Voor een printer voor thuis is een inkjet-printer meestal de betere keuzes. Inkjet-printers zijn beter voor het printen van kleuren en foto’s dan een laserprinter. Laserprinters worden voornamelijk op kantoren gebruikt waar erg veel documenten en dergelijken worden geprint. Inkjet-printers zijn daarnaast ook vaak een stuk goedkoper in aanschaf, maar iets duurder in verbruik. Wanneer je erg veel print, is het dus misschien de moeite waard om een laserprinter te kopen. Print je niet veel, zoals de meeste mensen thuis, en wil je daarnaast ook nog af en toe mooie foto’s printen dan is een inkjet-printer de beste keuze.

Functionaliteiten

Moderne printers kunnen veel verschillende functionaliteiten hebben, denk hierbij een scannen, kopiëren, faxen, mailen op cd’s printen en nog veel meer. Voor de beste printer voor thuis hebben wij uitsluitend gekeken naar all-in-one printers. Deze printers kunnen zowel printen als scannen en kopiëren. Voor thuis is dit handig, aangezien je dan maar één machine nodig hebt. Daarnaast is het hebben van draadloze mogelijkheden, zoals Wi-Fi en de mogelijkheid om via je smartphone of tablet te printen, ook erg gewenst. Om dit allemaal te bedienen, is het fijn om een schermpje op de printer te hebben. Dit is tegenwoordig bij de meeste printers wel het geval. Je kan dan direct vanaf de printer alles bedienen, in plaats van gebruik te maken van computerprogramma’s

Kosten van cartridges

Wanneer je een printer koopt, wil je niet voor een verrassing komen te staan wanneer je er inktpatronen voor wilt kopen. Voor sommige printers zijn deze namelijk erg prijzig. Vaak zie je dat printers die slechts 2 inktpatronen hebben, een kleuren en een zwart inktpatroon, erg duur zijn met de cartridges. Dit komt doordat de printkop hierbij op de cartridges zit, in plaats van in de printer. Daardoor wordt bij het verwisselen van de cartridges ook gelijk de printkop vervangen, wat de cartridges een stuk duurder maakt. Je kan dus altijd beter kiezen voor een printer met 4 of 5 cartridges. Deze dienen dan ook allemaal voor een afzonderlijke kleur, zodat je alleen het patroon hoeft te vervangen dat ook echt leeg is. Daarnaast is het ook altijd fijn als er goedkope huismerk inktpatronen te krijgen zijn voor de printer die je wilt kopen. Hierdoor kan je namelijk erg veel besparen op de printkosten. Huismerk cartridges kosten gewoonlijk slechts 30%– 50% van de originele inktpatronen. Dit maakt het dus zeker de moeite waard om hiernaar te kijken.

Kosten van aanschaf

Bij het kopen van een printer, is de aanschafprijs uiteraard ook erg belangrijk voor het maken van een keuze. Wij zijn gaan kijken wat met de vereisten die we eerder hebben opgesteld de goedkoopste printers zijn. Je komt dan uit bij printers in de prijsklasse van €60 tot €100. Wanneer je gaat kijken bij printers goedkoper dan €60 zie je vaak dat deze dure inktpatronen hebben met ingebouwde printkop, zoals eerder uitgelegd wil je dit liever niet. Wanneer je meer gaat betalen dan €100, krijg je vaak extra functionaliteiten zoals het printen op CD’s, A3 printen of een extra papierlade. Voor de meeste huis-tuin-en-keuken printers is dit echter niet nodig.

Zo zijn wij uiteindelijk bij de Canon Pixma TS5050 uitgekomen als beste printer van 2019. Deze machine kan zowel printen als scannen en kopiëren, beschikt over Wi-Fi en printen met smartphone/tablet. Daarnaast is het uiteraard een inkjet printer die gebruikt maken van goedkope huismerk inktpatronen, zoals die van Go4inkt. Ook beschikt de printer over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en een LCD-schermpje, zodat u de printer gemakkelijk kunt bedienen. Al met al maakt dit wat ons betreft de beste printer van 2019.

Is deze printer niet meer beschikbaar, of heeft u andere wensen in uw printer, dan kunt u ons altijd mailen voor printeradvies.

https://www.go4inkt.nl/printers/printers/