Microproducts
Image default
Electronica en Computers

Wat is narrow casting

U heeft vast weleens van broadcasting gehoord. Broadcasting is het uitzenden van informatie die niet plaatsgebonden is en dus voor het grote publiek bestemd is. De informatie wordt via audiovisuele displays, zoals beeld- en televisieschermen, verspreid. Bij narrow casting wordt de informatie op dezelfde manier verspreid, maar wordt door de verspreider zelf bepaald wie wat waar ziet. Deze manier van uitzenden bent u vast al eens tegengekomen. Bijvoorbeeld in de wachtkamer bij een arts of in een hotel in de lobby. Op de schermen staat informatie vermeld die betrekking heeft op de locatie.

Hoe werkt narrow casting

Voor narrow casting heeft u enkele middelen nodig om uitzending via schermen mogelijk te maken. Allereerst uiteraard de beeldschermen. Omdat de prijzen van schermen enorm is gedaald de laatste jaren is narrow casting veel aantrekkelijker geworden. Beeldschermen zijn er in alle vormen en maten. De grootte van het scherm speelt in rol omdat rekening moet worden gehouden met de grootte van de ruimte waarin dit scherm worden opgehangen. Daarnaast heeft u een speler nodig en software waarmee u uw eigen informatie samenstelt en vormgeeft. De software wordt gewoon op uw pc of laptop geïnstalleerd. Deze software is bijzonder gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Eventueel kan een training worden gegeven om optimaal van deze software gebruik te maken.

Waar is narrow casting voor geschikt

Narrow casting is geschikt voor zowel interne als externe communicatie. Als we even kijken naar interne communicatie, dan moet u denken aan schermen die strategisch in een bedrijf staan opgesteld, bijvoorbeeld in de kantine. U kunt vacatures, introductie van nieuwe personeelsleden, een verjaardag van een medewerker of bijvoorbeeld de lokale weersverwachtingen uitzenden. Bij externe communicatie moet u denken aan reclame zoals speciale aanbiedingen van producten, het lokale nieuws, activiteiten in de gemeenten of openingstijden. De schermen kunnen op veel bezochte locaties worden opgesteld. Wilt u meer weten neem gerust een kijkje op de website van jfad.nl

Meer weten : bezoek de bron