Microproducts
Image default
Dienstverlening

Kan een psycholoog helpen om jouw angstproblemen op te lossen?

Je bent niet alleen, heel veel mensen lijden onder aanvallen van angst. Meer dan zes miljoen Amerikanen hebben dagelijks te maken met paniekaanvallen of angststoornissen. En wat erger is, er bestaat geen magische behandeling of geneesmiddel voor. De meeste behandelingen zijn ontwikkeld om ze te onderdrukken.

Wat kan een psycholoog dan voor jou doen?

Volgens mijn ervaring doet een psycholoog niet veel om je angstproblemen op te lossen. Hij of zij begeleidt je en probeert jouw manier van denken te analyseren. Daarop verder werkend, zal hij jou oefeningen laten doen. Op die manier zal hij je helpen zodat je geen situaties gaat proberen te ontwijken omwille van jouw angststoornis.

Toen ik naar een psycholoog ging, ervoer ik dat de problemen eerder toenamen. Maar terug thuis, gaf mijn moeder mij de beste raad die ik kon krijgen :” Er is helemaal niets mis met jou, je moet alleen wat meer vertrouwen kweken. Probeer het te vergeten en doe wat je graag zou willen doen. Als je zou proberen om er wat minder aandacht aan te besteden, komt alles goed met jou.”

Wat ik dus daarna deed was al mijn opzoekingen op Google naar “oplossen van angstproblemen”, “Hoe paniek de pas afsnijden”, “wat te doen als …”, enz… stop te zetten. Ik probeerde er niet aan te denken. In de daarna volgende maanden verdween mijn probleem stilaan en nu kan ik opnieuw alles doen wat ik wil.

Het probleem ligt in feite bij jezelf

Een psycholoog kan je wel helpen met het genezingsproces, maar vanuit mijn ervaring zag ik dat het eigenlijk erger werd, naargelang ik er aandacht aan besteedde. Een psycholoog kan wel medicijnen voorschrijven om een aanval te onderdrukken. Maar toch moet je het probleem onder ogen komen en het op een of andere dag overwinnen.

Als je een einde wil maken aan de paniekaanvallen, zou je In plaats van de klemtoon te leggen op de paniekaanvallen, nadruk op het feit dat jij moet stoppen met er aandacht aan te besteden. Het helpt je om zekerder te worden van jezelf en zal je helpen om jouw geest te sterken.

 

Mocht u er niet helemaal uitkomen? Bezoek dan eens de psychologenpraktijd in Utrecht van Robert Haringsma. Met zijn team van specialisten weten ze u zeker verder te helpen.

Meer weten : bezoek de bron