Microproducts
Image default
Dienstverlening

Installeren en oplossen van problemen met overspanningsbeveiligingen

Overspanningsbeveiligers zijn een noodzaak voor iedereen die elektronica of apparaten bezit die beschadigd kunnen worden door plotselinge stroompieken. Overspanningen kunnen de onderdelen beschadigen en de levensduur van uw elektronische apparaten verkorten, dus het installeren van overspanningsbeveiligingen is essentieel voor de bescherming van uw investering. Ze bieden een extra beschermingslaag tegen fluctuerende stroomniveaus, die het gevolg kunnen zijn van blikseminslag, defecte bedrading of schommelingen in het elektriciteitsnet. Overspanningsbeveiligers zijn ontworpen om de overtollige energie te absorberen en weg te leiden van uw apparaten voordat ze de kans krijgen om schade te veroorzaken. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw elektronica in goede staat blijft en langer meegaat. Het installeren van overspanningsbeveiligingen geeft ook gemoedsrust in de wetenschap dat uw apparaten beschermd zijn tegen plotselinge spanningen

Werking van overspanningsbeveiliging

Overspanningsbeveiligers werken door de inkomende spanning te controleren en overtollige energie onmiddellijk naar de grond af te leiden. Dit gebeurt via een reeks metaaloxide varistoren (MOV’s). De MOV’s zijn ontworpen om open te gaan wanneer zich een piek of piek voordoet. Wanneer dit gebeurt, leiden ze de overtollige spanning weg van uw apparaten en naar de gronden zorgen ervoor dat ze onbeschadigd blijven. De MOV’s kunnen tot enkele duizenden volt bescherming bieden, afhankelijk van het type overspanningsbeveiliging dat u hebt. De beschermers hebben ook een indicatielampje dat u laat weten wanneer het apparaat goed functioneert en wanneer het moet worden vervangen. Bovendien zijn overspanningsbeveiligers ontworpen met een stroomonderbreker die uitschakelen wanneer de MOV’s overbelast raken, waardoor verdere schade aan uw apparaten wordt voorkomen.

Problemen met overspanningsbeveiligingen.

Als uw overspanningsbeveiliging niet meer werkt, kunt u een aantal stappen ondernemen om het probleem op te lossen. Controleer eerst of het indicatielampje op de overspanningsbeveiliging goed werkt. Als het lampje niet brandt of knippert, moet het misschien worden vervangen. Bovendien moet u de MOV’s controleren op schade of corrosie. Als de MOV’s beschadigd zijn, moeten ze wellicht worden vervangen. U kunt ook de bedrading van uw overspanningsbeveiliging controleren en ervoor zorgen dat alle verbindingen goed vastzitten. Ten slotte, als geen van deze stappen uw overspanningsbeveiliging verhelpt, moet u overwegen hem volledig te vervangen, omdat hij misschien niet langer voldoende bescherming biedt voor uw apparaten.

Elektriciens Amstelveen 020 beschikt over een zeer gespecialiseerd team van elektriciens dat zich toelegt op het leveren van topkwaliteit overspanningsbeveiliging voor uw elektronica en apparaten. Of u nu op zoek bent naar een upgrade of een volledige vervanging, onze ervaren professionals werken met u samen om ervoor te zorgen dat uw elektronica veilig is voor plotselinge stroompieken.