Microproducts
Image default
Dienstverlening

Is een carrière als elektricien iets voor jou?

Als jong persoon is het altijd lastig om een richting van je carrière te bepalen. Je bent immers nog jong en je weet vaak nog helemaal niet wat je eigenlijk wilt worden. Voor veel jongere is het ook nog eens een keer het geval dat ze vaak niet zoveel afweten van de verschillende beroepsmogelijkheden waar uit gekozen kan worden. Dat is natuurlijk heel zonde omdat er op deze manier veel mooie banen niet gekozen worden doordat mensen er niet veel van weten. Maar als jij nou interesse hebt om een van de elektriciens Oss te worden moet je deze tekst zeker verder lezen. 

Waar moet je interesse in hebben? 

Als jij als middelbare school student heel erg van de bètavakken hield is dit vak misschien wel iets voor jou. Als jij geschiedenis, aardrijkskunde en economie leuk vond vroeger kun je misschien beter een ander beroep uitkiezen. Het zijn van een elektricien heeft namelijk veel te maken met natuurkunde. Zoals je in de naam van het beroep kan lezen heeft het veel te maken met elektriciteit en dus is interesse hebben in natuurkunde een groot pluspunt. Je kunt ook veel interesse hebben in technologie en hoe dat werkt of je kunt interesse hebben in het helpen van vooral oudere mensen die huidige technologie niet zo goed begrijpen. 

Hoe wordt je een elektricien? 

Het worden van een elektricien is opzich niet zo’n hele moeilijke taak. Het is namelijk zo dat er meerdere gradaties zijn van elektricien zijn. Laten we stellen dat je HAVO gedaan hebt. Op HAVO is het dan handig dat je een profiel hebt gekozen met natuurkunde en dat je geslaagd bent met een dikke voldoende voor het vak. Daarna kies je een natuurkundige studie die iets met elektriciteit te maken heeft. Als je dat gedaan hebt ben je klaar voor je eerste werkervaring als elektricien en kun je je aanmelden bij een bedrijf.