Microproducts
Image default
Dienstverlening

Duurzaam beleggen wordt steeds populairder

Beleggen doen we al jaren, maar nu nog meer door de dalende spaarrente. Online beleggen of niet, het kan allemaal, maar het neemt natuurlijk wel wat risico’s met zich mee. Voordat je gaat beleggen is online brokers vergelijken vaak verstandig, je wilt namelijk wel terecht komen bij een goede online broker. Wat we tegenwoordig steeds meer tegenkomen is duurzaam beleggen. Duurzaam beleggen heeft het afgelopen jaar dan ook een forse groei doorgemaakt. Inmiddels wordt zelfs ongeveer een derde van het belegd vermogen duurzaam beheerd. Steeds meer mensen willen dan ook een betere wereld nalaten voor de volgende generaties en daar willen ze graag hun steentje aan bijdragen. Zo groeide de markt voor duurzame beleggingen tussen 2012 en 2014 ongeveer met 60 procent. Ook in Nederland zien we deze stijging, het bedrag dat wordt belegd of gespaard is in 2014 namelijk van 24,7 naar 29 miljard gegroeid. Dat is een toename van 17 procent in Nederland.

Europa is de koploper in duurzaam beleggen en ook Nederland draagt daar dus zeker een steentje aan bij. In totaal heeft Europa een beheerd vermogen van 13,6 biljoen dollar. De Verenigde Staten staat op een tweede plek met 6,5 biljoen dollar beheerd vermogen. Uit onderzoek blijkt ook nog eens dat 70 procent van de individuele beleggers in de Verenigde Staten geïnteresseerd is in duurzaam beleggen. En van de beleggers tussen de 22 jaar tot 44 jaar geeft zelfs 84 procent aan dat ze duurzame factoren willen laten meewegen in hun beleggingsbeslissingen. Dit zijn zeer hoge percentages en dat kan zelfs betekenen dat de komende jaren alleen maar meer mensen duurzaam zullen gaan beleggen.

Als je nog geen ervaring hebt met beleggen kan je vaak eerst ook een demo beleggen aanvragen, voordat jij gaat beleggen met ‘echt’ geld. Hierdoor loop je ook nog niet gelijk een risico. Als je wel gaat beleggen met ‘echt’ geld moet je natuurlijk niet altijd grote bedragen beleggen.

Meer weten : bezoek de bron