Microproducts
Image default
Bedrijven

Nieuwe veiligheidsregels auto’s

Een bericht dat deze week het nieuws heeft gehaald is het bericht dat gaat over de veiligheid van auto’s. De Europese Unie verplicht autofabrikanten om alleen nog maar auto’s op de markt in Europa te brengen die aan nieuwe veiligheidsvoorschriften voldoen. Deze regeling gaat in vanaf 2022.

Middels deze regeling word de fabrikanten verplicht om een intelligente snelheid assistent, een alcoholslot, een noodremsysteem, verbeterde gordels en een hulpmiddel om in de juiste rijstrook te blijven in de auto te hebben. Dit is bedoelt om de wegen in de Europese landen nog veiliger te maken. Het zijn nogal wat maatregelen die zij hier treffen. Want wie gaat het allemaal betalen? Waarschijnlijk de consument. En het is logisch dat deze middelen helpen bij de veiligheid, maar tegen welke prijs. Met deze maatregelen denkt de Europese Unie dat er 25.000 minder doden vallen tegen 2038 ten minstens 140.000. Dit is natuurlijk wel een hoop. Maar er zijn mensen die echt een auto nodig hebben om naar hun werk te geraken. En als deze dan belast worden met het kopen van een nieuwe auto die veel duurder is geworden dankzij de maatregelen van de EU wordt het lastig voor deze mensen om een nieuwe auto te kopen als dit nodig is.

Daarom is het voorlopig beter om niet zoveel maatregelen in één keer door te voeren. Als mensen kiezen voor veiligheid kunnen ze prima zelf voor een schappelijke prijs een orlaco achteruitrijcamera kopen. Deze camera’s zijn vooral handig als je een wat groter voertuig bestuurd, zoals een bestelbusje of een vrachtwagen. Je hebt vaak niet een al te best zicht met deze voertuigen en het is dus voor je veiligheid, en de veiligheid van anderen, om een draadloze achteruitrijcamera te monteren op je wagen. Hiermee maak je het voor voetgangers veel veiliger. En zij zijn tevens het meest kwetsbaar in het vervoer.

Meer weten : bezoek de bron