Microproducts
Image default
Financieel

Kredieten voor een woning zijn vaak hoog, maar is het ook mogelijk om een kleine lening te nemen

Een No depositowoningkrediet of een lening met 100% financiering is van toepassing voor mensen die niet in staat zijn om een aanbetaling van vijf of tien procent van de hypotheeklening te doen, maar desondanks zo snel mogelijk een huis moeten kopen. Dit is vooral het geval voor pas gehuwde paren of voor mensen die hun huis hebben verloren door natuurrampen of ongelukken. 100% woningfinanciering is ook aan te raden voor mensen die van plan zijn te investeren in onroerend goed, natuurlijk heb je dan niet genoeg aan 400 euro lenen.

Er zitten ook veel voordelen aan het afsluiten van een lening

Onder de vele voordelen van het krijgen van 100% financiering in woningkredieten is het feit dat u snel het huis van uw keuze kunt kopen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. Ook heeft u geen tijd nodig om geld voor te bereiden op de noodzakelijke aanbetalingen.

  • Met een no deposit woningkrediet kunt u investeren in een huis en u hoeft zich geen zorgen te maken over de mogelijkheid dat u het zich later niet meer kunt veroorloven als de prijs van het onroerend goed stijgt. Om dat toe te voegen, bieden sommige no deposit woningkredietpakketten financiering voor andere uitgaven in verband met de aankoop van het huis, zoals retrofitting.

Er zitten ook wat nadelen aan het afsluiten van een lening

Echter, 100% woningkrediet financiering hebben ook een aantal nadelen. Een daarvan is het feit dat dit soort hypotheken een hogere rente bieden dan de normale hypotheekleningen. Dit komt vooral omdat hoe meer geld aan u wordt uitgeleend, hoe hoger de rente op de lange termijn.

  • Een ander nadeel is dat sommige banken extra sluitingskosten in rekening brengen, zoals een hogere leenvergoeding. Ook moet u weten dat het veel moeilijker is om een 100% woningfinanciering te krijgen die een normale hypotheeklening krijgt vanwege de strengere leningscriteria.

Hoe kun je het beste een krediet kiezen in Nederland?

En last but not the least, het krijgen van een no deposit woningkrediet brengt u het risico van negatief eigen vermogen met zich mee. Dit gebeurt wanneer de waarde van de door u gekochte woning afneemt nadat uw kredietverstrekker u een volledige financiering heeft verstrekt. In dat geval vraagt de bank of de kredietverstrekker u extra kosten.

https://vergelijk-gratis.nl/300-euro-lenen/