Microproducts
Image default
Tuin en buitenleven

KLIC melding omzetten naar DWG

Vanaf 2019 veranderd de manier waarop het Kadaster de KLIC-meldingen levert. Meldingen worden niet langer als bestand geleverd, maar als GML bestanden. Hierdoor moet het aantal schades aan ondergrondse kabels verminderd worden. Organisatie die vaak KLIC-meldingen doen moeten zich dus goed voorbereid hebben. Deze GML bestanden moeten namelijk geconverteerd worden naar DWG bestanden. Je wilt het natuurlijk goed kunnen importeren en hierbij is het concerten heel erg belangrijk.

Op het internet zijn verschillende websites te vinden, waar je eenvoudig een KLIC melding omzetten naar DWG kunt doen. Je hoeft vaak alleen het KLIC bestand te slepen naar de converteer website en deze doet al het werk. Binnen een paar minuten heb jij een DWG bestand en kun je de KLIC-melding gebruiken. Toch zijn er ook andere manieren waarop je het eventueel kunt doen. Wat is een KLIC melding nu precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een KLIC melding

Een KLIC melding moet je doen als je wilt graven met een graafmachine. Veel bouwbedrijven krijgen hier dagelijks mee te maken en moeten deze melding doen. Het maken van een KLIC melding, is over het algemeen vrij eenvoudig. Je moet dit namelijk doen bij het kadaster en dit kan eenvoudig op het internet. Een KLIC melding is niet altijd geldig en op een bepaald moment kan je hem niet meer gebruiken. Het kadaster kijkt goed of er pijpleidingen of kabels onder de grond liggen. Liggen er geen kabels en leidingen onder de grond? Dan wordt de KLIC-melding goedgekeurd en kun je beginnen met graven.

Aanbieders

Op het internet zijn verschillende aanbieders te vinden, waarbij je een KLIC-melding kunt doen. Maar ook programma’s waarbij je alle KLIC-meldingen in een groot overzicht krijgt. Vooral voor grote bedrijven kan dit soms heel erg handig zijn en hier kun je veel voordeel uit halen. Je kunt je op deze manier niet meer vergissen in de graaf locatie en je ziet precies wanneer een KLIC-melding niet meer geldig is. De meeste bouwbedrijven vinden het handig om dit programma te hebben, zo kun je er ook bestanden mee exporteren.

 

 

https://misterklic.nl/