Microproducts
Image default
Dienstverlening

Clip-in extensions

Clip-in hair extensions zijn voor veel vrouwen het beste en het meest praktische alternatief. Ze zijn betaalbaar, kunnen snel en eenvoudig worden aangebracht, het verwijderingsproces is ook zeer gemakkelijk en ze kunnen regelmatig worden aangepast aan de stijl of het uiterlijk van wie ze draagt. Maar zoals aan de meeste dingen die ons leven gemakkelijker maken, zitten er ook enkele nadelen aan deze extensions. Clip-in hair extensions kunnen wel degelijk schade aan je natuurlijke haar veroorzaken, wat in sommige gevallen zelfs permanent is. Dit is slecht nieuws voor mensen die nu al clip-in hair extensions gebruiken om de delen waar ze last hebben van haarverlies te bedekken, omdat het het probleem namelijk kan verergeren.

Alopecia, een andere naam voor permanente haaruitval, is een geleidelijk proces. Als er langdurig aan het haar wordt getrokken door bijvoorbeeld het dragen van een extension of het strak vastbinden van het haar in een staart, kunnen de follikels beschadigen. In sommige gevallen worden de clip-in hair extensions veel te strak aangebracht of niet correct geplaatst. Soms zijn ze ook te zwaar en als het natuurlijke haar dan groeit, trekken aan de haarfollikel wat dan die schade veroorzaakt.

In eerste instantie zal bij de meeste mensen het haaruitval niet opvallen omdat de clip-in extensions de meeste schade bedekken en een beetje haaruitval natuurlijk is. Na verloop van tijd wordt het alleen vaak erger en zal er steeds meer en meer haar beginnen uit te vallen. Elke dag zorgt de styling en de verzorging van het haar zoals borstelen, wassen, krullen en het gebruik van bijvoorbeeld een föhn voor meer schade en een groter verlies. Uiteindelijk blijkt dan dat er grote stukken haar ontbreken en de kale plekken worden zichtbaar. Dit is een groot probleem bij het gebruik van clip-in hair extensionss – ze zijn gewoon voor de meeste mensen niet de beste optie.

In ernstige gevallen van Alopecia treedt er zelfs littekenvorming op. In gebieden waar follikels ernstig zijn beschadigd en er permanent haaruitval heeft plaatsgevonden, vervangt littekenweefsel de follikels. Het litteken ziet er vlezig uit en dit gaat meestal gepaard met jeuk, irritatie en pijn. Deze aandoening is moeilijker te behandelen en ook moeilijker te bedekken. Als het op tijd wordt opgemerkt en behandelt, hoeft de schade niet permanent te zijn. Helaas worden veel clip-in hair extensions direct verkocht aan de consument, die niet wordt gewaarschuwd en ook geen goede tips krijgt over hoe je ze moet dragen om haaruitval te vermijden. 

Wil je eens een goeie webwinkel bezoeken die meer verstand heeft van deze extensions, klik hier om weer te weten te komen.

 

 

 

Meer weten : bezoek de bron