Microproducts
Image default
Eten en drinken

Het effect van alcohol bij oudere mensen

Zoals je misschien wel weet is alcohol een verdovend middel. Veel mensen gedragen zich na een glas veel losser, socialer en enthousiaster. Het beïnvloed je gedrag en gevoelens en dit neemt toe naarmate je er meer van drinkt.

 

Alcohol kent uiteraard ook meer eigenschappen en dat zijn de volgende:

 

  • Je reageert vaak trager; één van de redenen waarom je niet mag autorijden

  • Je kunt je minder goed concentreren

  • Je ziet en hoort een stuk minder

  • Je evenwicht kan verstoord raken; dat zie je vooral terug wanneer je echt dronken bent.

 

Ook zorgt alcohol ervoor dat je jezelf kunt overschatten, je wordt er ook wel overmoedig van. Dan kan soms voor hele gevaarlijke situaties zorgen. Denk hierbij aan ruzies of gevaarlijke capriolen uithalen. De effecten van alcohol zijn meestal al merkbaar na één tot twee glazen. Dus ook wanneer je lichtelijk aangeschoten bent.

 

Het effect van alcohol op leeftijd

 

Ook bepaald je leeftijd hoe je op alcohol reageert. Tieners bijvoorbeeld kunnen beter helemaal geen alcohol drinken. De hersenen van tieners is nog in volle ontwikkeling en kan door alcohol verstoord worden. Ook wanneer je ouder wordt is alcohol niet goed voor je lichaam. Van alcohol droog je aanzienlijk uit en neemt je lichaamsvet toe. Ook is het zo dat naarmate je ouder wordt, je lever het steeds moeilijker krijgt om de alcohol te verwerken. Hierdoor neemt je lichamelijke weerstand af en heb je langer last van de negatieve bijwerkingen.

 

Natuurlijk kan een drankje op zijn tijd geen kwaad. Let er gewoon op dat je dit niet al te vaak doet. Mocht je nou alsnog een avondje flink doordrinken, zorg er dan wel voor dat je ook genoeg water drinkt. Om de kater de volgende ochtend zo veel mogelijk te beperken, kun je ook gebruikmaken van een anti kater pil.

 

Meer weten : bezoek de bron