Microproducts
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom hoeven kinderen nauwelijks na te denken om plezier te hebben?

Kinderen hoeven nauwelijks na te denken over het hebben van plezier. Ze hebben plezier waar ze zich ook bevinden, spelen met een stok en een steen, gaan op in het minuscule insectenleven om hen heen, rennen rond in de tuin in de schemering, vertellen zichzelf verhalen of stuiteren op een trampoline. Ergens in onze groei verliezen we dat vermogen om plezier te vinden in alles wat we doen. Het leven wordt ineens serieus en het plezier is niet langer spontaan.

Hoe kun je plezier van vroeger zo moeiteloos herontdekken?

We kunnen het plezier dat we vroeger zo moeiteloos hadden herontdekken. Als volwassene moeten we vaak meer moeite doen om plezier te hebben, maar er zijn grote voordelen aan het verlichten en het geven van een pauze van het serieus zijn. Als we plezier hebben, lachen en ontspannen we, een bewezen recept voor stressvermindering. Te veel stress kan onze gezondheid aantasten. Een beetje plezier is geen tijdverspilling, het is essentieel voor onze lange termijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. We hebben niet alleen maar plezier voor de lol!

Waarom kun je vergeten om plezier te hebben?

Soms kunnen we vergeten hoe we plezier kunnen hebben. We moeten onszelf en het leven zo serieus nemen, dat we het niet meer kunnen. Dan verwarren we vaak andere dingen met plezier, valse leuke vervangers, om met stress om te gaan door het een tijdje te verdoven, maar zonder dat het een langdurig effect heeft. Valse pret is elke activiteit die snel saai wordt, ons slechter doet voelen dan vroeger of waar we achteraf spijt van krijgen. Echt plezier komt als we teruggaan naar onszelf als kinderen en ons de dingen herinneren waar we toen van genoten hebben.

Waarom moeten we allemaal plezier hebben in ons leven?

We moeten allemaal meer plezier hebben in ons leven. Geef jezelf elke dag de tijd om iets leuks te doen. Koop bijvoorbeeld bobbejaanland tickets en doe alsof je 0 jaar jonger bent. Ga in een van de attracties waar je als kind ook in hebt gezeten. Als ze nog bestaan dan. Het gaat in iedergeval om het idee, zo kun je weer even het besef krijgen hoe je het als kind hebt ervaren. Deze herinnering zul je nog vaker aan herinnerd worden als je iets wiilt gaan doen maar je weet niet wat.

https://ticketforsale.nl/