Microproducts
Image default
Alarmsysteem

Pas op met wat je online onthult over kinderen

Pas op met wat je online onthult over kinderen

Onze Facebook-nieuwsfeeds worden overspoeld met foto’s van de kinderen van onze vrienden. Mama blogs zijn vol met schrijvers die zich verdiepen in persoonlijke verhalen over hun familie. Het internet is uitgegroeid tot een plek om de belangrijke mijlpalen, levenservaringen en updates van onze kinderen te delen. Tweeënnegentig procent van de Nederlandse kinderen hebben een online aanwezigheid voordat ze twee worden, volgens een onderzoek uit 2010. Maar is het delen van informatie over onze kinderen online veilig?

Veiligheidsoverwegingen

Onschuldige updates kunnen roofdieren een schat aan informatie over uw kind bezorgen, zoals zijn of haar naam, geboortedatum, leeftijd, locatie, vind-ik-leuks en niet-leuks en meer. Dit kan vandaag echte gevolgen hebben voor de veiligheid van uw kind. Een paar voorbeelden:

Er bestaat een mobiele app waarmee gebruikers biografische gegevens over een persoon kunnen achterhalen door eenvoudig hun gezicht te scannen. Gegevens worden samengevoegd uit foto’s en persoonlijke gegevens die openbaar online worden gedeeld. Stel je voor hoe gevaarlijk dit zou kunnen zijn als het in de verkeerde handen zou worden gelegd. Kinderen leren “nooit snoep van een vreemde te nemen.” Maar wat als die persoon helemaal geen vreemde lijkt? Slimme roofdieren kunnen de naam van uw kind, de namen van familieleden en favoriete activiteiten allemaal weten met de veeg van hun duimen.

GPS-uitgeruste smartphones en camera’s plaatsen geotags in foto’s, waarbij ze de lengtegraad en breedtegraad vermelden van waar ze zijn genomen. Tenzij u deze functie hebt uitgeschakeld, kunnen die waardevolle foto’s van uw kinderen ook hun locaties op de back-end adverteren. Bewegwijzering en andere achtergronddetails in een foto kunnen ook deze informatie blootleggen. Nogmaals, als dit in de verkeerde handen wordt geplaatst, kan dit roofdieren laten weten waar uw kind zich gewoonlijk bevindt (bijvoorbeeld uw thuisadres, schooladres, enz.).

Toekomstige privacykwesties

Maar het is niet alleen het nu dat wordt beïnvloed. De digitale voetafdruk die uw creatie voor uw kind met zich mee zal brengen tijdens hun volwassen leven. Hoewel sommige updates beschamend kunnen zijn (denk aan de foto van uw kind in zijn luier), kunnen anderen hem kwetsbaar maken.

Veel vragen over wachtwoordherstel zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de persoonlijke geschiedenis van een persoon – de meisjesnaam van de moeder, de stad waarin u bent opgegroeid, de naam van de eerste huisdier, enz. Met ouders die veel van deze online informatie delen, kunnen slimme hackers de informatie samenvoegen. nodig om de identiteit van uw kind in de toekomst te stelen.

Denk na voordat je een bericht plaatst

Wees slim voordat je online over je kind post. De veiligste route is helemaal niet plaatsen. Dat gezegd hebbende, als u ervoor kiest om te delen:

 

  • Gebruik uw privacy-instellingen om er zeker van te zijn dat dit alleen gebeurt met naaste familie en vrienden.
  • Beperk de frequentie van berichten en filter de inhoud. Vermijd updates die persoonlijke gegevens over het kind onthullen.
  • Schakel de geo-tag-functionaliteit uit op uw foto’s.
Meer weten : bezoek de bron