Microproducts
Image default
Bedrijven

Tekstschrijver gezocht – ga jij een carrière als copywriter starten?

Steeds meer mensen hebben een website. Geen bedrijf kan eigenlijk nog zonder. En al die websites moeten worden gevuld met content. Veel mensen die een bedrijf hebben, zijn niet zo vaardig dat ze goede teksten kunnen schrijven voor hun website. Ze besteden dat uit aan een tekstbureau. En zo komt het dat een tekstbureau regelmatig adverteert met de kreet “Tekstschrijver gezocht”. Het grote voordeel van tekstschrijver worden is dat je vanuit huis kunt werken en dat je je werktijden grotendeels zelf kunt indelen. Ideaal dus als je je werk wilt combineren met de zorg voor je gezin of als je om welke reden dan ook aan huis gebonden bent als het om werk gaat.

Waar voldoet een goede tekstschrijver aan?

Een goede tekstschrijver moet, hoe kan het ook anders, foutloos Nederlands kunnen schrijven. Een typefoutje mag in een tekst sluipen, maar voor het overige moeten zinsopbouw en grammatica foutloos zijn. Is dit niet het geval gaan opdrachtgevers klagen en zal je als schrijver al snel minder opdrachten krijgen en uiteindelijk helemaal geen werk meer hebben. Daarnaast moet een tekstschrijver goed kunnen plannen. Als een opdrachtgever een klus op een bepaalde dag wil hebben dan is het wel de bedoeling dat de schrijver deze ook daadwerkelijk dan aanlevert. De opdrachtgever heeft immers ook weer te maken met afspraken en deadlines. Als je het lastig vindt om zelf teksten te schrijven voor je website dan kun je hiervoor een beroep doen op een professionele tekstschrijver.

Brede kennis van zaken

Het grote voordeel van tekstschrijver zijn is dat je er een brede kennis mee opbouwt. Je krijgt door het schrijven van teksten kennis van zaken als het leggen van een gietvloer, het bouwen van steigers en de gang van zaken bij de douane. Natuurlijk blijft lang niet al die kennis hangen. Maar de basis vaak wel en soms kun je daar in het dagelijks leven je voordeel mee doen. Het schrijven gaat je ook gemakkelijker af naarmate je meer ervaring hebt opgedaan. Schrijf je in het begin met moeite 500 woorden per uur, als je langer schrijft worden dat er uiteindelijk met gemak 1000 of meer, al naar gelang de aard van de teksten die je schrijft. Als je het in je hebt om tekstschrijver te worden dan is het een beroep dat je met veel plezier kunt gaan uitoefenen.

Meer weten : bezoek de bron