Microproducts
Image default
Vakantie

Je Zou Verona Op Zijn Minst Eenmaal In Je Leven Moeten Ervaren En Dit Is Waarom

Verona is een Noord-Italiaans juweeltje vol historische monumenten en talloze oude gebouwen met een indrukwekkende architectuur. Hier zijn een paar dingen die je kan doen terwijl je door de straten van Verona slentert- 

Bewonder de architectuur

Verona is gevuld met architecturale wonderen waardoor je perplex zal staan. De beroemde Arena di Verona is een immens colosseum waar de Romeinse bouwkunst wordt tentoongesteld. Het is een kolossaal complex en heeft nog steeds zijn originele zitplaatsen en buitenbogen. Je kan in en rond de Arena wandelen en genieten van concerten en muzikale shows die hier nog worden gehouden. Het Kasteel Vecchio is een ander gebouw dat je aandacht zal trekken. De voorpoorten zijn vrij theatraal en voorzien van een reeks kantelen en twee wachttorens. Arco Dei Gavi ligt vlak naast Kasteel Vecchio en ziet er ’s nachts prachtig uit met de vele lichtjes. Een andere ‘ga er even langs’ plaats in de stad zijn de Scaliger graven. Ze zijn één van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in de stad en verdienen zeker een bezoek. Je kan ook een bezoek brengen aan de huizen van Romeo en Julia en die ouderwetse romantische sfeer opsnuiven.

De Torre dei Lamberti beklimmen

De Torre dei Lamberti is de hoogste toren van Verona. Hij is 84 meter hoog en biedt het beste panoramische uitzicht over de stad. De toren heeft een achthoekige koepel met daarin een reeks marmeren bogen. Je kan de 368 treden beklimmen of de lift nemen om de top te bereiken.

Bezoek de Kerken

Verona heeft veel kerken die je kan bezoeken en die je zullen betoveren met hun pure schoonheid. De Basiliek van San Zeno Maggiore is één van de belangrijkste religieuze en architecturale gebouwen van de stad. Het was de fictieve plaats van het huwelijk van Romeo en Julia. De voorgevel heeft een groot centraal cirkelvormig raam en een mooie sierlijke houten deur. Het prachtige plafond heeft een reeks decoratieve wandtegels. De kathedraal van Verona is een grootse, ruime en zeer decoratieve kerk. De buitenkant is magnifiek en heeft een aantal fantastische kunstwerken en glasramen. Het interieur is weelderig en foutloos gedecoreerd. De Basiliek van St. Anatasia is een 13de-eeuwse gotische kerk met beroemde fresco’s en een prachtig interieur.

Verken het Gardameer

Als één van de grootste meren van Italië is het Gardameer een populaire vakantiebestemming vanwege het wonderschone landschap en de vele attracties die er te vinden zijn. Een dagtocht naar het Gardameer is een must tijdens je verblijf in Verona.

 

Het hebben van een voertuig is de beste manier om de verborgen juweeltjes in Verona te ontdekken. Rijden over de Italiaanse wegen is één van de meest romantische aspecten van een reis. Verona heeft vele bezienswaardigheden die zeer toegankelijk zijn met een auto en daarom is het huren van een auto tijdens je verblijf in Verona een slimme keuze. Circonvallazione Alfredo Oriani en Viale Del Lavoro zijn de twee belangrijkste wegen die bestuurders tijdens de spitsuren moeten vermijden. Je kan je huurauto overal ophalen, meer over autoverhuur op de luchthaven hier: https://www.autoitaly.nl/nl-luchthaven-verona-villafranca/. Maar de locaties voor huurauto’s buiten de luchthaven van Verona zijn goedkoper dan de huurauto’s op de luchthaven zelf. Het historische centrum van Verona is een beperkte verkeerszone. Dit betekent dat alleen voertuigen met een vergunning toegelaten zijn en voor het binnenrijden zonder vergunning is er een boete. Rijden is een geweldige manier om alle attracties van Verona te verkennen, dus huur een auto en geniet volop van Verona!

https://www.autoitaly.nl