Microproducts
Image default
Aanbiedingen

Toe aan een nieuw rieten dak?

Rieten daken zijn uiterst kwetsbaar, met een levensduur van ongeveer 35 jaar voor natuurlijk riet. Het is zeer waarschijnlijk dat u uw rieten dak op een gegeven moment zult moeten vervangen. Tegenwoordig, enkele jaren na de uitvinding van nieuwe methoden op het gebied van rieten daken, is het nog steeds actueel. Candur is een hoogwaardig kunstriet dat bijna niet te onderscheiden is van het natuurlijke riet. Maar waarom zou je nepriet kiezen in plaats van het echte artikel? We hebben een aantal voordelen van een Candur dak besproken. Dit zal u helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over uw dak!

 

Een aantal feitjes over kunstriet

Kunstriet heeft verschillende voordelen ten opzichte van natuurlijk riet. Het belangrijkste is natuurlijk de lange levensduur van het product. Kunstriet breekt minder snel dan natuurlijk riet en biedt superieure kwaliteit en duurzaamheid.

Candur is een PVC kunststof riet met een mooie rietstructuur door de toevoeging van cellulose. Het is vermeldenswaard dat Candur soms verward kan worden met het echte riet. Dit is te wijten aan het feit dat plastic van hoge kwaliteit wordt gemengd met cellulose. Bovendien worden kunst- en natuurriet op dezelfde manier behandeld.

 

Isolatie

Een rieten dak verdient in veel gevallen de voorkeur omdat het goed isoleert. Het is aangenaam in de zomer en gezellig in de winter. Het is echter van cruciaal belang om natuurlijk riet zo snel mogelijk te drogen als het nat of vochtig wordt, anders ontstaat er schimmel en zal het materiaal vergaan. Dit heeft ook gevolgen voor de isolatiewaarde, die snel zal verslechteren.. Als u kunststro wilt gebruiken, hoeft u niet bang te zijn dat het gaat rotten of nat wordt, want het imitatiemateriaal is rotvrij en waterbestendig. Het heeft een aanzienlijk langere levensduur dan echt riet. Een conventioneel rieten dak heeft een R-waarde van ongeveer 6,5, maar met 650 vierkante meter krijgt u een ongelofelijke 18,6 R-waarde! De R-waarde van uw onderdak is ook groter dan de 350% van een natuurlijk rieten dak.

 

Uw ontwerp

Daken worden gebouwd van 15 inches tot 20 inches hoog op de Champa huizen. De dikte die je kiest hangt af van de esthetiek die je wilt creëren en het beschikbare geld.

Niet alleen dit, maar je kunt ook de kleur kunstriet kiezen. Gaat u voor licht of donker riet? Licht riet lijkt op pas geplant riet. De donkere optie heeft een grijzere uitstraling dan jong riet, net als oud riet dat al een paar jaar op het dak staat. De keuze is geheel aan u!

 

Candur

Wilt u graag een nieuw dak of uw rieten dak vervangen omdat de deze is versleten? Bent u werkzaam in de architectuur of bouw en wilt u meer weten over Candur? Neem in dat geval contact met ons op of bezoek onze website!

https://www.candur.nl/