Microproducts
Image default
Tuin en buitenleven

Koffie & Nederland

Het is misschien wel het best lopende huwelijk dat Nederland ooit heeft gekend. De gewone cups voor Nespresso of een hele dure cappuccino van een barrista, het maakt ons allemaal niet uit. Nederland en koffie zullen nooit uit elkaar gaan.

 

Volgens een onafhankelijk Amerikaans onderzoek zijn wij (Nederland) wereldkampioen koffiedrinken, een titel die niemand ons meer afpakt. Een Nederlander drinkt gemiddeld 2,4 kopjes per dag. Op de tweede plaats volgt Finland met 1,8 kopjes per dag. De grootste reden zou het Nederlandse klimaat zijn. Echter zou het ook kunnen zijn dat we door de jaren heen massaal verslaafd zijn geraakt aan de cafeïne in de koffie. De cafeïne houdt ons scherp op de werkvloer en zit nou eenmaal vast in de meeste systemen. Het feit dat er in iedere cao staat dat er gratis koffie op de werkvloer moet zijn, drinkt de Nederlander nog meer.

 

Maar ook in de vrije tijd kunnen we er wat van. Bij het ontbijt blijft een kopje koffie erg populair. Overdag bij de lunch of voor en/of na het avondeten. Iedere Nederlander houdt van andere koffie. Helemaal ‘zwart’, met melk en dan altijd de vraag of er nog suiker bij moet. Nederlanders drinken thuis het meest cups, bijvoorbeeld lavazza cups. Toch worden er steeds meer apparaten verkocht waar met versgemalen bonen, koffie gemaakt kan worden. De vraag is of dit soort apparaten de ‘oude’ apparaten zal gaan vervangen.

 

Het feit dat er steeds meer espresso zaakjes geopend worden lijkt ook de groei in versgemalen koffie erg toe te nemen. Ook de populariteit van een bedrijf als Starbucks speelt een rol hierin. Starbucks is vooral onder de jongeren en studenten enorm populair. Hoe de veranderingen van de koffie gaan plaatsvinden weet niemand. Maar er is één ding zeker, Nederland en koffie zullen voor altijd onafscheidelijk zijn.

 

Meer weten : bezoek de bron