Microproducts
Image default
Tuin en buitenleven

Buitenspeelgoed

 

Het woord zegt het al, speelgoed voor buiten.

Geen raceauto’s of lego. Maar het echte werk. Klimtoestellen, glijbanen, zandbakken, schommels alle soorten fietsen en meer van dat soort dingen. Dat is waar er mee gespeeld wordt als de kinderen van hun moeder maar eens naar buiten moeten gaan.

Wat vooral populair is zijn houten speeltoestellen buiten. Dit kunnen klimrekken zijn maar ook een fort of een hut.

De invloed van buiten spelen op het menselijk lichaam is recentelijk onderzocht. Ze vergeleken buiten spelende kinderen met kinderen die 2 maanden lang totaal niet buiten zijn geweest. Het resultaat was schokkend. Je zou denken dat 2 maanden niet buiten zijn geen rampzalige gevolgen zou hebben. Misschien is hun huid wat lichter en de conditie achteruit gegaan. Maar de gevolgen bleken nog veel verder en dieper te zitten. Mentaal had het namelijk enorme invloed op de kinderen die niet buiten zijn geweest. Depressie, vormen van autisme en concentratie problemen zijn pas een fractie van alle gevolgen waar de kinderen mee te kampen hadden en nog steeds hebben. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog getekend door de afwezigheid van bepaalde vitaminen, zuurstof en de combinatie van verscheidene geuren en aroma’s die we normaal gesproken onbewust via beplanting binnenkrijgen.

De oplossing. Een schommel kopen. Zo simpel is het. Niet dat je per ongeluk twee maanden niet buiten komt maar een schommel in de tuin motiveert het kind toch maar even een half uurtje in de buitenlucht te zijn. Het zal echt niet zo zijn dat in de komende tien jaar de gevolgen van de kinderen die twee maanden niet buiten waren realiteit en realistisch zullen zijn voor vele anderen maar het is goed om stil te staan bij de gevolgen van iets wat zo onschuldig lijkt. Het laat zo ook de urgentie zien.

Meer weten : bezoek de bron