Microproducts
Image default
Industrie

Hydraulische olie kopen: dit zijn de mogelijkheden

Wil jij hydraulische olie kopen? Dan kun je niet zomaar de eerste de beste aanschaffen. Ieder systeem werkt namelijk met een ander soort olie. Daarom hebben specialisten ook meerdere varianten opgenomen in het assortiment. Als je bijvoorbeeld bij Olieonline gaat kijken, ga je merken dat er voldoende mogelijkheden zijn om ieder proces goed te laten verlopen. Je moet daarom goed weten welke opties er zijn en voor welke systemen deze geschikt zijn. Onderstaande informatie helpt jou daarom op weg tijdens jouw zoektocht, waarna je de aankoop af kunt ronden en jouw proces verbetert.

 

Hydraulische olie kopen op basis van systeem

Hydraulische olie kopen begint bij het bepalen voor welk systeem je de olie nodig hebt. Deze oliën hebben namelijk veel verschillende toepassingen, waarop ook de viscositeit aangepast moet worden. Dit is de mate van vloeibaarheid van de olie. Bij de verschillende specialisten zijn er altijd een aantal varianten opgenomen in het assortiment. Hierdoor kun je niet alleen naar de meest gangbare kijken, maar ook naar de andere varianten voor de iets geavanceerdere systemen. Voor kranen en graafmachines heb je bijvoorbeeld de hoogste viscositeit nodig. Door hiernaar te kijken kun je zorgen voor een eerste selectie.

 

De merken met elkaar vergelijken

Je kunt ook altijd gaan kijken naar de olie zelf. Hydraulische olie kopen hoeft namelijk niet van een bepaald merk te zijn. Er zit daarom ook altijd een groot prijsverschil tussen de verschillende merken en je hebt meerdere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je een goede voorraad aan kunt gaan leggen. Hoe meer je naar de merken gaat kijken, hoe beter je ook kunt bepalen wat een goed merk gaat zijn voor jouw systemen. Iedereen heeft een favoriet, welke vaak gebaseerd is op basis van ervaringen. Ontdek daarom ook zelf welke olie bij je gaat passen.

 

De viscositeit niet veranderen

Wanneer je uiteindelijk weet welke hydraulische olie kopen kunt, is het van belang dat je de viscositeit nog een keer goed na gaat kijken. Je wilt er immers zeker van zijn dat je echt de juiste aangeschaft hebt. Je kunt hiervoor ook de gebruiksaanwijzing of het boekje van het systeem bekijken. Hier staat het in de meeste gevallen namelijk gewoon in. Het is van belang dat je hier niet van af gaat wijken. Doe je dit wel, dan kun je een vertraagd systeem of slijtage verwachten. Dit brengt weer een hogere kostenpost met zich mee. 

 

Een goede voorbereiding voor jouw aankoop

Hydraulische olie kopen brengt dus meer met zich mee dan je in eerste instantie gedacht had. De verkeerde olie kan grote gevolgen hebben en als bedrijf wil je de kosten zo laag mogelijk houden. Dit kan wanneer je alleen maar de olie aan hoeft te schaffen. Als je slijtage hebt aan jouw systemen door toedoen van het verkeerde onderhoud, kan het juist een groter kostenplaatje zijn. Je moet dan immers het volledige systeem vervangen om weer door te gaan met de processen. Ga daarom goed voorbereid over op jouw eigen aankoop.