Microproducts
Image default
Industrie

Verwijderen van dieselmotoremissie in bedrijfsvervoermiddelen

Om te voldoen aan gestelde veiligheidsvoorwaarden vanuit de Inspectie SZW, zult u een volledige evaluatie moeten verrichten op aanwezigheid van giftige stoffen. Het kan voorkomen dat voor bedrijfspanden of vervoermiddelen stoffen zijn gebruikt, waarvan nu de schadelijke effecten op de gezondheid van personeel bekend is. Voor het onderhoud van panden werd voorheen gebruik gemaakt van stoffen, zoals chroom-6, om roestvorming te voorkomen. Alhoewel het hiervoor uiterst effectief is, brengt het wel serieuze gezondheidsgevaren met zich mee. Indien deze carcinogene stof aanwezig is, moet u overgaan op het saneren van chroom-6. Ook als uw vervoermiddelen gebruikmaken van diesel, dan dient u de dieselmotoremissie te moeten verwijderen om schade aan gezondheid van personeel of gebruikers te beperken of uit te sluiten.

Wettelijke voorschriften voor toxische stoffen

Vanuit de Inspectie SZW worden specifieke wettelijke voorschriften gesteld, die de aanwezigheid van carcinogene stoffen verbieden. Door langdurig in een werkomgeving te vertoeven, waar dergelijke stoffen aanwezig zijn, kan uw personeel schadelijke gevolgen ondervinden en een duidelijke uitwerking op de gezondheid bemerken. De giftige stoffen werken in op het DNA van menselijke lichamen, waardoor zich kanker of allergieën kunnen ontwikkelen. U wilt hiervoor uiteraard niet verantwoordelijk zijn, vandaar dat u met Gom Specialistische Reiniging een risico-inventarisatie kunt uitvoeren. Zo worden alle potentieel aanwezige giftige stoffen eenvoudig opgemerkt en kunt u overgaan tot het saneren van chroom-6 of de dieselmotoremissie van vervoermiddelen verwijderen.

Jarenlange ervaring maakt tot expert

De medewerkers bij Gom Specialistische Reiniging kunnen u voorlichten over het beperken en verwijderen van dieselmotoremissie en het saneren van chroom-6 bij uw bedrijfspanden. Zij hebben jarenlange ervaring in het inventariseren van bedrijfspanden op de aanwezigheid van giftige stoffen en kunnen u precies vertellen welke maatregelen moeten worden geïmplementeerd om optimale veiligheid te bieden aan uw personeel. Uw bedrijf voldoet weer aan gestelde veiligheidsvoorwaarden en u hoeft zich geen zorgen te maken dat serieuze gezondheidsklachten zich zullen voordoen bij uw medewerkers door toedoen van geboden werkomstandigheden.