Microproducts
Image default
Internet

Nieuwe DigiD heet: Idensys

Net zoals bijna iedereen, maak jij ongetwijfeld ook vaak gebruik van het internet. Dit doe je waarschijnlijk niet enkel om te surfen, bij te leren en je te vermaken, maar ook om aankopen te doen en bepaalde zaken te regelen. Wat steeds meer en meer opkomt is de mogelijkheid om bepaalde zaken voor de overheid via het internet te regelen zoals bijvoorbeeld de belastingaangifte of de mogelijkheid om online bij je zorginstelling terecht te kunnen. Al deze zaken maken van het internet een steeds meer aantrekkelijk medium.

Waar je waarschijnlijk nog niet bij stil hebt gestaan is de vraag hoe veilig dit allemaal precies is. Je geeft immers bij het inloggen vaak persoonlijke informatie prijs, en hoe weet je nu zeker dat je die websites wel kan vertrouwen?

 

<h2>Het nieuwe inloggen van de overheid heet Idensys</h2>

Dit is een vraagstuk waar de overheid (digid.nl) zich samen met het bedrijfsleven over gebogen heeft. Hieruit is een goede veiligheidsgarantie gekomen, die binnenkort in de praktijk toegepast zal kunnen worden: Idensys inloggen. Deze werkwijze wordt momenteel door verschillende instanties en bedrijven uitgetest en gaat naast digid gebruikt worden.

Idensys zal de mogelijkheid bieden om op een veilige manier in te loggen op diverse sites die voldoen aan de strenge regels die hiervoor zijn vastgelegd op vlak van veiligheid, betrouwbaarheid en bescherming op vlak van privacy. Nu doe je dit met DigiD, maar nu komt er een nieuwe manier! Je geeft één keer alle gegevens in om je profiel bij Idensys aan te maken en erna zullen de websites waar je gebruik van maakt enkel die persoonlijke gegevens kunnen zien waar jij toestemming voor geeft. Omdat je met Idensys op meerdere plaatsen kan inloggen, heb je bovendien niet meer zoveel wachtwoorden nodig. Kortom, stukken veiliger, gemakkelijker en binnenkort beschikaar voor jou!

Meer weten : bezoek de bron